Transavia asigura integral necesarul de cereale pentru hrana pasarilor

Transavia asigura integral necesarul de cereale pentru hrana pasarilor


Compania Transavia, care in urma cu doi ani a infiintat, in premiera pentru marii producatori de carne de pui in Romania, o divizie vegetala pentru a avea un control total al lantului de productie, are drept tinta in 2014 cultivarea a peste 15.000 de hectare de teren agricol cu porumb, grau si orz, pentru a-si asigura astfel in proportie de suta la suta necesarul de cereale pentru hrana pasarilor.Directorul general al Transavia, Ioan Popa, a declarat intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ca in prezent compania are in arenda circa 10.000 de hectare, avand patru ferme vegetale, cate doua in judetele Alba si Cluj, prin care se produc in sistem propriu cereale folosite la hrana pasarilor.

ioanpopaCompania Transavia, care in urma cu doi ani a infiintat, in premiera pentru marii producatori de carne de pui in Romania, o divizie vegetala pentru a avea un control total al lantului de productie, are drept tinta in 2014 cultivarea a peste 15.000 de hectare de teren agricol cu porumb, grau si orz, pentru a-si asigura astfel in proportie de suta la suta necesarul de cereale pentru hrana pasarilor.
Directorul general al Transavia, Ioan Popa, a declarat intr-o conferinta de presa, la Alba Iulia, ca in prezent compania are in arenda circa 10.000 de hectare, avand patru ferme vegetale, cate doua in judetele Alba si Cluj, prin care se produc in sistem propriu cereale folosite la hrana pasarilor.

Compania a investit in ultimii sapte ani peste 60 de milioane de euro, din care peste 30 de milioane de euro numai in perioada 2010-2013. In acest an, suma bugetata, de 8 milioane de euro, a fost suplimentata cu 5 milioane de euro pentru achizitionarea de utilaje si masini agricole pentru extinderea diviziei vegetale. Planul de investitii pentru 2013 a cuprins alocarea de fonduri pentru modernizarea a trei ferme de crestere pasari, un depozit frigorific de carne, achizitionarea de masini transport marfa si utilaje agricole pentru fermele vegetale.

Pentru 2014, Transavia are in vedere consolidarea pozitiei de lider pe piata romaneasca a carnii, consolidarea situatiei financiare si cresterea profitabilitatii, a mentionat directorul general.
Ioan Popa a declarat ca va fi, de asemenea, derulata, cu ajutorul unor nutritionisti, o campanie educationala in scoli. Transavia are o productie de peste 55.000 de tone de carne de pasare in fermele proprii de crestere din cinci judete (Alba, Cluj, Sibiu, Brasov si Harghita), fiind prezenta si pe piata internationala, prin exporturile realizate in tari ca Marea Britanie, Franta, Spania, Croatia, Ungaria, Bulgaria, Estonia.

Compania detine 15 ferme de crestere pui de carne, doua ferme de reproductie si doua statii de incubatie, o fabrica de nutreturi combinate, doua abatoare performante de industrializare a carnii, o fabrica de procesare a carnii, precum si patru ferme vegetale. Infiintata in urma cu 22 de ani, compania numara in prezent peste 1.500 de angajati.



Poti fi interesat si de