Manastireanu: Suspiciunile privind conservele din carne de vita din Marea Britanie nu se confirma

Manastireanu: Suspiciunile privind conservele din carne de vita din Marea Britanie nu se confirma


Suspiciunile referitoare la lotul de conserve din carne de vita, provenite din Romania, despre care autoritatile din Marea Britanie au spus ca ar contine carne de cal, nu se confirma, a aratat, miercuri, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu.

conserveeeeeeeeeeeeeeeeeeSuspiciunile referitoare la lotul de conserve din carne de vita, provenite din Romania, despre care autoritatile din Marea Britanie au spus ca ar contine carne de cal, nu se confirma, a aratat, miercuri, presedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Manastireanu.
'Acuzatia de frauda venita din partea Marii Britanii nu se confirma iar autoritatile din Marea Britanie nu au mai oferit niciun fel de informatii suplimentare', a declarat Manastireanu. Potrivit sursei citate, din lotul de 8.080 de conserve de carne de vita, a cate 320 grame fiecare, 926 mai erau pe stoc iar cele doua buletine de analiza arata ca acestea aveau un procent de 1% carne de cal, limita acceptata de Uniunea Europeana.

Saptamana trecuta, un lot de conserve continand carne feliata de vita a fost retras de la vanzare in doua retele de magazine din Marea Britanie in urma detectarii de ADN de cal. Conservele erau produse in Romania in ianuarie 2013, a relatat Sky News la vremea respectiva.

Potrivit FSA, loturile respective de conserve au fost retrase de la vanzare deoarece carnea de cal nu figura pe lista ingredientelor de pe eticheta. Produsele aveau ca data de expirare ianuarie 2016, adauga sursa citata.



Poti fi interesat si de