Romania are inregistrate peste 1.400 produse din carne traditionale

Romania are inregistrate peste 1.400 produse din carne traditionale


Aproape o treime din produsele traditionale atestate la nivel national sunt produse din carne, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Din totalul de 4.402 produse inregistrate, 1.541 reprezinta produse din carne, 1.535 produse din lapte, iar 750 produse de panificatie si patiserie. La categoria bauturi sunt inregistrate 285, la legume si fructe - 193, iar la peste doar 11 produse.Romania are un singur produs - Magiunul de Topoloveni - inregistrat la nivel european ca Indicatie Geografica Protejata (IGP), iar alte doua produse (Novac afumat din Tara Barsei si Telemea de Ibanesti) au aplicat pentru obtinerea recunoasterii la nivel european.

produsetraditionale1Aproape o treime din produsele traditionale atestate la nivel national sunt produse din carne, potrivit datelor Ministerului Agriculturii. Din totalul de 4.402 produse inregistrate, 1.541 reprezinta produse din carne, 1.535 produse din lapte, iar 750 produse de panificatie si patiserie. La categoria bauturi sunt inregistrate 285, la legume si fructe - 193, iar la peste doar 11 produse.Romania are un singur produs - Magiunul de Topoloveni - inregistrat la nivel european ca Indicatie Geografica Protejata (IGP), iar alte doua produse (Novac afumat din Tara Barsei si Telemea de Ibanesti) au aplicat pentru obtinerea recunoasterii la nivel european.
Italia este tara care are are cele mai multe produse inregistrate la nivel european ca denumiri de origine protejata, indicatii geografice protejate sau specialitati traditionale garantate 299, urmata de Franta- 253, Spania 207 si Germania 120. In total, sunt inregistrate 1.452 de produse.



Poti fi interesat si de