Au inceput inscrierile pentru 'Parada carnatilor'

Au inceput inscrierile pentru 'Parada carnatilor'


Asociatia intreprinzatorilor mici si mijlocii din judetul Covasna (ASIMCOV) a inceput inscrierile pentru cea de XI-a editie a "Paradei carnatilor", precum si pentru Festivalul sarmalelor ce vor avea loc luna viitoare, la Sfantu Gheorghe. Anul acesta, organizatorii asteapta aproximativ 50 de echipe la Parada carnatilor. Taxa de inscriere este de 300 de lei, iar in schimbul acestei sume, fiecare echipa, formata din maximum patru persoane, va primi 10 kilograme de carne, 15 metri membrana pentru carnati, sorturi si 6 bilete pentru suporterii din tribune.

carnatiAsociatia intreprinzatorilor mici si mijlocii din judetul Covasna (ASIMCOV) a inceput inscrierile pentru cea de XI-a editie a "Paradei carnatilor", precum si pentru Festivalul sarmalelor ce vor avea loc luna viitoare, la Sfantu Gheorghe. Anul acesta, organizatorii asteapta aproximativ 50 de echipe la Parada carnatilor. Taxa de inscriere este de 300 de lei, iar in schimbul acestei sume, fiecare echipa, formata din maximum patru persoane, va primi 10 kilograme de carne, 15 metri membrana pentru carnati, sorturi si 6 bilete pentru suporterii din tribune.


Concurentii vor trebui sa aduca de acasa doar retetele si ingredientele necesare. Conform regulamentului postat pe pagina oficiala a evenimentului, www.paradacarnatilor.ro, echipele vor avea obligatia de a preda juriului cate un carnat de 50 cm pentru evaluare, iar de restul vor putea dispune dupa bunul lor plac. Juriul va premia nu doar cei mai buni carnati, ci si cea mai vesela si mai eleganta echipa, cele mai inedite decoratiuni, precum si cea mai autentica si cea mai originala reteta. Din juriu vor face parte, printre altii, directorul Directiei sanitar-veterinare Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor, presedintele Asociatiei unitatilor hoteliere si de alimentatie publica din Sfantu Gheorghe (SVESZ), Kovacs Istvan si presedintele ASIMCOV, Bagoly Miklos.

Parada carnatilor va avea loc pe data de 12 octombrie a.c si va fi urmata, a doua zi, de Festivalul sarmalelor. Saptamana aceasta se mai fac inscrieri si la concursul de preparat ciocolata de casa ce va avea loc in perioada 27-29 septembrie in cadrul Festivalului "Chocofest" de la Sfantu Gheorghe, initiat de Camera de comert si Industrie Covasna.
Organizatorii pun gratuit la dispozitia echipelor concurente cate un kilogram de zahar si cate unul de lapte praf. Nu se percepe taxa de participare, iar echipa castigatoare va primi un robot de bucatarie. In programul festivalului "Chocofest", aflat la prima editie, mai sunt cuprinse prezentari si degustari de ciocolata, o expozitie de istorie mondiala a ciocolatei, demonstratii de sculptura in ciocolata si confectionare de figurine.

Prin traditie, in judetul Covasna se organizeaza in fiecare an mai multe festivaluri gastronomice, printre care Festivalul florilor comestibile, Festivalul vanatoresc si Festivalul cartofului.



Poti fi interesat si de