Compania Salbac a inregistrat afaceri de aproape 5 mil. de euro

Compania Salbac a inregistrat afaceri de aproape 5 mil. de euro


Compania Salbac, parte a grupului Agricola Bacau, a vandut in primele opt luni din acest an aproape 440 de tone de salam de Sibiu, inregistrand pe acest segment o cifra de afaceri de aproape 5 milioane de euro, au anuntat reprezentantii companiei.

salbacCompania Salbac, parte a grupului Agricola Bacau, a vandut in primele opt luni din acest an aproape 440 de tone de salam de Sibiu, inregistrand pe acest segment o cifra de afaceri de aproape 5 milioane de euro, au anuntat reprezentantii companiei.


"Estimarile pentru primele opt luni ale anului 2013 arata ca volumele de salam de Sibiu Agricola, comercializate de Salbac, au crescut cu aproape 5% fata de anul trecut, ajungand la aproape 440 de tone. Valoric, vanzarile salamului de Sibiu Agricola vor inregistra la 31 august o crestere de 15%, dezvoltand o cifra de afaceri de aproape 4,75 milioane de euro, aproximativ un sfert din cifra de afaceri totala a companiei Salbac", se arata intr-un comunicat al companiei. Directorul general al companiei Salbac, Angelica Smil, estimeaza vanzari de 671 de tone de salam de Sibiu pentru intreg anul 2013, in conditiile in care in 2008, anul modernizarii fabricii de crud-uscate, au fost livrate in piata 257 de tone, iar la finalul anului trecut s-a ajuns la o cantitate livrata de 612 tone de salam de Sibiu.

Pentru prima data, in ultimii patru ani, piata nationala a salamului de Sibiu a inregistrat o scadere de peste 10 procente in primul semestru al anului curs, comparativ cu perioada similara din 2012. De asemenea, in primele sase luni din 2013 comparativ cu aceeasi perioada din 2012, piata de carne procesata a scazut cu cateva procente, continuand trendul negativ al ultimilor doi ani, in timp ce vanzarile Salbac au crescut cu 10%. Cresterile din ultimii ani au propulsat Salbac pe locul 8 in topul producatorilor de mezeluri din Romania dupa valoarea vanduta si pe primul loc in categoria salamurilor crud-uscate.

In luna august a acestui an, Salbac a lansat varianta calibrata de 300 grame a salamului de Sibiu Agricola, produs care detine o cota de piata in jurul a 50 de procente din totalul segmentului salam de Sibiu comercializat in Romania. La jumatatea lunii august salamul Sibiu Agricola de 300 de grame era listat in trei mari lanturi internationale, urmand sa intre pe rafturile altor trei retele de magazine.
Agricola este unul dintre cei mai mari producatori de carne de pui din Romania si principalul exportator din aceasta categorie.



Poti fi interesat si de