Agricola a lansat Salamul de Sibiu de 300 grame

Agricola a lansat Salamul de Sibiu de 300 grame


Salbac a lansat in luna august varianta calibrata de 300 grame a Salamului de Sibiu Agricola produs de exceptie care continua sa detina o cota de piata in jurul a 50 de procente din totalul segmentului Salam de Sibiu comercializat in Romania.

salamnouagricolaSalbac a lansat in luna august varianta calibrata de 300 grame a Salamului de Sibiu Agricola produs de exceptie care continua sa detina o cota de piata in jurul a 50 de procente din totalul segmentului Salam de Sibiu comercializat in Romania.


Venim, in acest fel, in intampinarea consumatorilor, cu acelasi produs de exceptie dar cu un gramaj mai mic, care sa il faca accesibil cat mai multor oameni, mai multor familii. Suntem foarte constienti de vremurile dificile pe care le traversam impreuna - noi si oamenii pe masa carora ajung produsele noastre. Stim sa chivernisim gospodareste resursele pe care le avem, asa cum fac si majoritatea consumatorilor nostri. Si pentru ca ii respectam, nu facem rabat de la calitatea produselor si identificam modalitati prin care sa devina mai accesibile chiar si produsele de inalta calitate, asa cum este Salamul de Sibiu. Aceasta e motivatia pentru care am lansat varianta calibrata de 300 de grame a Salamului de Sibiu Agricola a declaratAngelica Smil, directorul general al companiei Salbac.

Dupa primele saptamani in care a fost pe piata, versiunea de 300 grame a Salamului de Sibiu Agricola a demonstrat ca are succes la public. La jumatatea lunii august Salamul Sibiu Agricola calibrat la 300 grame era listat in trei mari lanturi internationale, urmand sa intre pe rafturile altor trei retele de magazine. Salamul de Sibiu Agricola se obtine dupa un proces de maturare a carnii care se intinde pe durata a 90 de zile, iar gustul si integritatea acestui produs sunt neschimbate de mai bine de 40 de ani, astfel incat acesta este la acest moment cel mai vandut Salam de Sibiu din Romania. Pentru prima data, in ultimii 4 ani, piata nationala a Salamului de Sibiu a inregistrat o scadere de peste 10 procente, in primul semestru al anului in curs, comparativ cu perioada similara din 2012.In ceea ce priveste evolutia celui mai vandut Salam de Sibiu din Romania, Angelica Smil directorul general Salbac precizeaza ca in 2008, anul modernizarii fabricii de crud-uscate, au fost livrate in piata 257 de tone de Salam de Sibiu Agricola, la finalul anului trecut s-au livrat 612 tone, iar pentru 2013 estimeaza vanzari de 671 de tone.

In acest context, un estimat pentru primele 8 luni ale anului 2013 arata ca volumele de Salam de Sibiu Agricola comercializate de Salbac au crescut cu aproape 5% fata de anul trecut, ajungand la aproape 440 de tone. Valoric, vanzarile Salamului de Sibiu Agricola vor inregistra la 31 august o crestere de 15%, dezvoltand o cifra de afaceri de aproape 4,750 mil. Euro aproximativ un sfert din cifra de afaceri totala a companiei Salbac. In primele 6 luni 2013 vs. 2012, piata de carne procesata a scazut cu cateva procente, continuand trendul negativ al ultimilor doi ani, in timp ce vanzarile Salbac au crescut cu 10%. Cresterile successive din ultimii ani au propulsat Salbac-ul pe locul 8 in topul producatorilor de mezeluri din Romania dupa valoarea vanduta si pe primul loc in categoria salamurilor crud-uscate.



Poti fi interesat si de