Romanii sunt incurajati sa consume pana la 9 kg de peste pe an

Romanii sunt incurajati sa consume pana la 9 kg de peste pe an


Romanii care locuiesc in orasele Bucuresti, Cluj-Napoca si Satu Mare vor fi incurajati, printr-un proiect lansat marti de compania Sea Bell Trading, sa consume pana la 9 kg de peste anual, in conditiile in care in prezent consumul mediu este 4,5 kg de peste/an/locuitor, anunta Agerpres.

pestekgRomanii care locuiesc in orasele Bucuresti, Cluj-Napoca si Satu Mare vor fi incurajati, printr-un proiect lansat marti de compania Sea Bell Trading, sa consume pana la 9 kg de peste anual, in conditiile in care in prezent consumul mediu este 4,5 kg de peste/an/locuitor, anunta Agerpres.
Proiectul pe care il lansam se numeste "Promovare produse piscicole", si vizeaza informarea locuitorilor din Bucuresti, Cluj-Napoca si Satu Mare cu privire la importanta consumului de peste si produse din peste. In cadrul campaniei vor fi organizate expozitii de produse pescaresti, precum si evenimente axate pe prezentarea regionala, nationala sau transnationala a acestor produse. Ne adresam in special tinerilor (barbati si femei) cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani, deoarece acestia vor deveni principalii consumatori pe termen lung, a declarat Adrian Popa, director de vanzari in cadrul Companiei Sea Bell Trading.

Acesta a precizat, totodata, ca exista un trend descrescator al consumului de peste in ultima perioada, atat in mediul urban, cat si in cel rural.

Desfasurat in perioada iulie 2013 - septembrie 2014, proiectul este finantat prin Programul Operational pentru Pescuit, Masura 3.4 "Dezvoltarea de noi piete si campanii de promovare", Axa prioritara 3: Masuri de Interes Comun.

Romania beneficiaza de peste 307,618 milioane euro prin Programul Operational pentru Pescuit, in perioada 2007-2013, pentru finantarea investitiilor in domeniul pescuitului, acvaculturii si procesarii, din care 230,714 milioane euro reprezinta asistenta UE prin Fondul European pentru Pescuit, iar diferenta este asigurata din bugetul national.



Poti fi interesat si de