Friday, Jul 28th

Last update09:04:11

Te afli aici: Stiri Procesare

banner optim 540x130
 

Procesare

Pretul carnii de porc a depasit estimarile de crestere

 • PDF
carne porc pret arc2Estimarile din industria carnii potrivit carora pretul carnii de porc urma sa creasca cu pana la 30% se pare ca s-au adeverit. Potrivit presedintelui Romalimenta, Sorin Minea, kilogramul de carne de porc in carcasa este chiar si cu 35% mai scump fata de aceeasi perioada din 2016.

Ultima actualizare în Marţi, 25 Iulie 2017 11:03

Detalii...

Canada depaseste SUA in exporturile de carne de porc in China

 • PDF
carne chinaCanada este in prezent cel mai mare furnizor nord-american de carne de porc in China, depasind S.U.A., potrivit unui raport China Daily.

Detalii...

Romania, negocieri pentru exportul de carne in China

 • PDF
export carne china3Seful Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a vorbit intr-un interviu pentru Agerpres despre negocierile privind exporturile de produse alimentare in China.

Ultima actualizare în Marţi, 18 Iulie 2017 13:11

Detalii...

Cehia a gasit noi dovezi privind dublul standard al produselor

 • PDF
dublu standardO serie de noi teste au scos in evidenta mari diferente in calitatea ingredientelor pe care companiile multinationale le utilizeaza in produsele alimentare vandute in Cehia si cele din statele occidentale, informeaza Reuters.

Detalii...

Germanii si-au pierdut apetitul pentru carnea de porc

 • PDF
carne germaniaGermania, tara care a dat lumii carnatii Bratwurst si hotdog-ul a inceput sa isi reduca consumul de carnati de porc, reorientandu-se spre o dieta mai vegetariana, transmite Bloomberg.

Detalii...

Spania, noul lider al exportatorilor de carne de porc din U.E.

 • PDF
carne spaniaGermania a pierdut pozitia de lider al exportatorilor de carne de porc din Uniunea Europeana, fiind depasita de Spania.

Detalii...

Gigantul Westfleisch a revenit pe profit

 • PDF
westfleisch siteWestfleisch, unul dintre cei mai de succes procesatori de carne din Europa, anunta ca anul trecut a reintrat pe profit. Cifrele finale arata ca vanzarile de carne ale grupului au fost de 2,47 miliarde de euro, cu 2,2% mai mari fata de cele din 2015.

Ultima actualizare în Vineri, 14 Iulie 2017 10:04

Detalii...

Preturile materiilor prime alimentare vor ramane scazute in urmatorul deceniu

 • PDF
carne preturiPreturile globale ale materiilor prime alimentare sunt preconizate sa ramana scazute in urmatorul deceniu comparativ cu precedentele varfuri, pe masura ce ritmul de crestere a cererii in mai multe economii emergente este preconizat sa incetineasca, iar politicile in domeniul biocombustibililor vor avea un impact limitat asupra pietelor, se arata in cele mai recente prognoze pe 10 ani publicate de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD) si Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), transmite Reuters.

Detalii...

Masuri lansate prin Programul Operational de Pescuit

 • PDF
pescuit industrialDirectia Generala Pescuit - Autoritate de Management pentru POPAM anunta lansarea a 19 masuri in cadrul a 21 de apeluri de depunere de proiecte, insumand 117.296.942 de euro (536.506.812,14 lei), sprijin public pus la dispozitia beneficiarilor.

Ultima actualizare în Vineri, 14 Iulie 2017 10:09

Detalii...

Salamandra a lansat primul spot video

 • PDF
salamandra1Salamandra isi promoveaza produsele si in mediul online, prin intermediul unui clip video.

Ultima actualizare în Marţi, 04 Iulie 2017 13:07

Detalii...

Deliciosul de Vaslui – O sanatate de pui

 • PDF
deliciosul2Cand activezi intr-o industrie cum este cea alimentara, iar produsul tau este ales de milioane de romani, esti responsabil nu doar de siguranta alimentului, ci si de garantia constanta a calitatii lui.

Detalii...

Legea privind diminuarea risipei alimentare, suspendata de Guvern

 • PDF
alimente risipaGuvernul suspenda temporar Legea privind diminuarea risipei alimentare, pentru a pregati „un sistem sustenabil si functional de aplicare”, se arata intr-un comunicat al Executivului.

Detalii...

Scandi Standard achizitioneaza Farm Manor

 • PDF
gaini scandi standardGrupul nordic Scandi Standard a semnat un acord pentru achizitionarea celui mai mare procesator de pui din Irlanda, Manor Farm. Tranzachia urmeaza sa se ridice la 94 de milioane de euro, scrie globalmeatnews.com.

Ultima actualizare în Marţi, 04 Iulie 2017 13:11

Detalii...

INS: Productia de carne de porc a crescut cu 4,6% in 2016 fata de 2015

 • PDF
productie carne porcInstitutul National de Statistica a anuntat faptul ca anul trecut, productia totala de carne de porc a crescut cu 4,6%.

Ultima actualizare în Vineri, 14 Iulie 2017 10:15

Detalii...

10 milioane de tone de peste risipite in fiecare an

 • PDF
risipa pesteFlotele de pescuit industrial arunca anual inapoi in ocean aproape 10 milioane de tone de peste de calitate inapoi in ocean, potrivit noilor cercetari.

Ultima actualizare în Marţi, 04 Iulie 2017 13:15

Detalii...

Lantul valoric Safir garanteaza gustul adevarat de pui

 • PDF
safir lantIn sectorul avicol, integrarea activitatilor de productie este esentiala, deoarece permite constanta si controlul permanent al calitatii produsului si al sigurantei alimentului, in conformitate cu standardele si normele europene in domeniu.

Detalii...

Bulgaria a obtinut protectia europeana pentru pastrama govezhda

 • PDF
pastrama bulgariaComisia Europeana a aprobat cererea Bulgariei privind inregistrarea ca specialitate traditionala garantata a „pastramei govezhda”, informeaza un comunicat de presa al Executivului comunitar.

Detalii...

Fomica? Pofte de-a gata si noi preparate romanesti

 • PDF
safir pui jar2„Fomica?”, cel mai nou brand de preparate romanesti si semipreparate din carne de pui proaspata si condimente naturale, dezvoltat de Grupul de firme Safir,dupa retete bine mestesugite, exact pe gustul si pofta romanilor, a fost lansat cu succes in zona Moldovei si continua sa se dezvolte la nivel national.

Detalii...

Smithfield a cumparat trei firme de prelucrare a carnii din Polonia

 • PDF
smithfield12Gigantul american Smithfield Foods a cumparat trei firme locale de prelucrare a carnii din Polonia. Valoarea tranzactiei nu a fost data publicitatii, scrie globalmeatnews.com.

Ultima actualizare în Luni, 19 Iunie 2017 15:40

Detalii...

Cherkizovo dezvolta productia de carne de curcan

 • PDF
cherkizovo curcanProcesatorul Cherkizovo Group vrea sa devina unul dintre cei mai mari producatori de carne de curcan din Rusia, scrie globalmeatnews.com.

Detalii...

Rusia a restrictionat importurile de produse avicole din Slovacia

 • PDF
pasari rusiaServiciul federal de supraveghere veterinara si fitosanitara din Federatia Rusa (Rosselkhoznadzor) a decis sa interzica temporar importurile de pasari vii si oua din regiunea slovaca Kosice, din cauza gripei aviare, transmite UkrAgroConsult.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80