Thursday, Nov 23rd

Last update10:40:28

Te afli aici: Stiri Procesare

banner optim 540x130
 

Procesare

Propunere de constituire a unui grup de lucru pentru modificarea legii risipei alimentare

 • PDF
risipa alimentara2Gabriel Petrea, ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, propune constituirea unui grup de lucru pentru modificarea legii risipei alimentare.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 09:53

Detalii...

Participarea Safir la Carnexpo 2017, o experienta interesanta

 • PDF
fomica la carnexpoLa Indagra Food Bucuresti & Carnexpo 2017, cel mai important targ international dedicat industriei alimentare, Grupul de firme Safir a lansat in mod oficial brandul „Fomica?”, linia de preparate si semipreparate romanesti, din carne de pui 100% si condimente naturale, prezentand totodata noutatile brandului Zdravan Moldovenesc, primul si singurul pui cu crestere lenta din Romania cu certificat european.

Detalii...

Pedepse mai mari pentru produse contrafacute

 • PDF
produse contrafacerePropunerea legislativa care vizeaza majorarea pedepselor pentru falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, precum si pentru comercializarea de produse alterate, a fost adoptata tacit de catre Senat.

Detalii...

1,6 milioane de euro pentru promovarea Salamului de Sibiu

 • PDF
salam sibiuAsociatia Producatorilor de Salam de Sibiu demareaza o licitatie publica pentru selectarea unui Organism de implementare a unui proiect de promovare a Salamului de Sibiu IGP in tarile tinta Romania, Italia si Spania, pe o perioada de 36 de luni.

Detalii...

Buzau: Peste 20 de produse traditionale atestate de Ministerul Agriculturii

 • PDF
babic ghiudem plescoiPeste 20 de produse traditionale din judetul Buzau au fost atestate de Ministerul Agriculturii, printre acestea numarandu-se micii de casa, pastrama de oaie, babic si ghidem.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:04

Detalii...

Vascar anunta o extensie a gamei Moldova in Bucate

vascarVascar, unul dintre principalii producatori de preparate din carne si conserve, anunta lansarea unei noi linii de produse gustoase si sanatoase ce poarta semnatura lui Chef Horia Virlan.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:50

Detalii...

30% dintre europeni irosesc peste 4 kg de alimente lunar

 • PDF
risipa alimentara2Aproape o treime dintre europeni irosesc peste patru kilograme de alimente lunar, printre motivele care stau la baza acestui comportament fiind lipsa timpului si stilul de viata agitat, reiese dintr-un studiu realizat de producatorul global de aparate electrocasnice si electronice Grundig.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:54

Detalii...

„Fomica?” lanseaza noii Carnaciori de bere romanesti

 • PDF
safir carnacioriGrupul de firme Safir, prin cel mai nou brand de preparate si semipreparate din carne de pui - „Fomica?”, lanseaza Carnaciorii de bere romanesti, fierti si afumati, cu rumegus din lemn de esenta tare, cucerind pofta de sarbatoare a romanilor din toata tara.

Detalii...

Premiul Produsul Anului 2017 pentru Muschiul File Crud Uscat Feliat de la Vascar

 • PDF
muschi file vascarMuschiul File Crud Uscat Feliat din gama Moldova in Bucate, de la Vascar, a castigat premiul Produsul Anului 2017 la categoria Specialitati din carne. 

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 10:58

Detalii...

Peste un kilometru de carnati, preparati la Sfantu Gheorghe

 • PDF
carnat lung1Peste un kilometru de carnati vor fi preparati la Parada carnatilor - editia a XV-a, ce va avea loc la sfarsitul acestei luni la Sfantu Gheorghe.

Detalii...

Daea: Pentru 14 produse romanesti vrem sa obtinem protectie europeana

 • PDF
produse traditionale romMinisterul Agriculturii vrea sa inregistreze la Bruxelles alte 14 produse romanesti cu indicatie geografica, pe langa cele patru pentru care Romania a obtinut deja recunoasterea europeana, a declarat, marti, ministrul de resort, Petre Daea.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:08

Detalii...

KOSAROM a lansat produsele fara E-uri

 • PDF
kosarom anugaUrmand trendul mondial care vizeaza produse cat mai sanatoase, KOSAROM a lansat o noua gama de produse fara E-uri.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:09

Detalii...

Ziua produselor agroalimentare romanesti, sarbatorita la Bucuresti

 • PDF
ziua produselor romanestiPeste 100 de producatori autohtoni din mai multe regiuni ale tarii vor participa, in perioada 10-15 octombrie, la un targ organizat in Capitala pentru a sarbatori, in premiera, "Ziua Nationala a produselor agroalimentare romanesti", informeaza Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 11:19

Detalii...

Carmangeria Moldovan va folosi doar carne din Romania

 • PDF
carmangerie moldovan foto5Moldovan – Carmangeria Sannicoara, o afacere de familie infiintata in anul 1994 langa Cluj-Napoca, va folosi doar carne din Romania pentru produsele sale, renuntand la importuri. Proiectul se va finaliza la sfarsitului anului viitor, cand brandul va deveni suta la suta romanesc.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 14:40

Detalii...

Miratorg a introdus o linie de productie halal

 • PDF
miratorg halal2Holdingul rus Miratorg a lansat o gama de produse halal din carne de vita si din carne de pui, atat pentru magazinele proprii, cat si pentru export in tarile din Golf si in fostele tari sovietice din Comunitatea Statelor Independente.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 14:42

Detalii...

Caroli Foods a fost preluat de un grup mexican

 • PDF
caroli foods2Pachetul majoritar de actiuni al producatorului de mezeluri Caroli Foods a fost vandut unui grup mexican.

Ultima actualizare în Luni, 18 Septembrie 2017 15:09

Detalii...

Exporturile de carne din Brazilia, in crestere

 • PDF
carne poIn luna iulie 2017, exporturile de carne din Brazilia au inregistrat cea mai mare crestere, totalizand 12 milioane de dolari (mai mult cu 7,8% in valoare si 7,3% in volum), potrivit Fundatiei pentru Economie si Statistica din Brazilia.

Detalii...

Caroli lanseaza Carnatii Maestro, primul produs cu 100% ingrediente naturale

 • PDF
caroli maestroCaroli Foods Group, lider in preferintele consumatorilor la categoria produselor din carne procesata, a raspuns din nou prompt solicitarilor primite din partea clientilor, care isi doresc sa poata gasi si in marile magazine internationale produse din carne cu 100% ingrediente naturale.

Detalii...

McDonald's anunta reducerea administrarii de antibiotice la pui

 • PDF
antibiotice mcdonaldsLantul de restaurante fast-food McDonald's ia in calcul reducerea utilizarii antibioticelor in cazul puilor pe care ii serveste in unitatile din toata lumea, la scurt timp dupa ce a adoptat deja masuri similare in Statele Unite ale Americii, informeaza AFP.

Detalii...

Lactag vinde fabrica de mezeluri „Pe gustate”

 • PDF
lactag licitatieProducatorul de lactate si mezeluri Lactag Costesti, aflat in insolventa din 2015, vinde la licitatie fabrica de procesare a carnii „Pe gustate”.

Detalii...

Combustibilul utilizat in acvacultura va fi subventionat

 • PDF
PISCICULTURA ajutor statInstituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in acvacultura a fost propusa recent de catre principalii reprezentanti ai acvacultorilor din Romania.

Ultima actualizare în Luni, 21 August 2017 09:51

Detalii...


banner agerpress nou 554x80