Tuesday, Jan 23rd

Last update10:41:07

Te afli aici: Stiri Procesare

banner optim 540x130
 

Procesare

ANGST a preluat pachetul majoritar de actiuni al fabricii SALSI SINAIA

  • PDF
angst salamGrupul ANGST anunta ca a finalizat preluarea pachetul majoritar de actiuni al fabricii de produse crud-uscate din Sinaia, detinand astfel 88% din actiunile SALSI.

Detalii...

MARIFLOR a lansat sunca de macelarie

  • PDF
mariflor suncaProducatorul de mezeluri MARIFLOR mizeaza pe succesul suncii traditionale, prin lansarea unui nou produs - sunca de macelarie.

Detalii...

ANGST, extindere pe toate planurile

  • PDF
angst stire 2Sorin Minea, CEO-ul grupului ANGST, ne-a vorbit despre investitiile pe care le are in curs, dar si despre planurile pentru anul 2018.

Ultima actualizare în Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:27

Detalii...

Ultima zi in care mai pot fi depuse proiecte de promovare a Salamului de Sibiu

  • PDF
Salamul de Sibiu 2017Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu vrea sa identifice un Organism de implementare a unui proiect de promovare a Salamului de Sibiu. Potentialii candidati mai au la dispozitie doar ziua de azi pentru a-si depune ofertele, se arata in comunicatul de presa al asociatiei.

Ultima actualizare în Joi, 21 Decembrie 2017 16:37

Detalii...

Germania: "cartelul carnatilor" lupta in justitie impotriva amenzii pentru intelegeri anticoncurentiale

  • PDF
cartelul carnatilorUn grup de producatori germani de carnati urmeaza sa ajunga marti in fata tribunalului pentru a incerca sa schimbe amenzile impuse in urma cu trei ani pentru ca ar fi fixat preturile pentru alimentul favorit al germanilor, transmite AFP.

Ultima actualizare în Vineri, 12 Ianuarie 2018 15:28

Detalii...

Importurile de somon de Alaska - in crestere puternica pe piata romaneasca

  • PDF
somon alaskaImporturile de somon de Alaska sunt la un nivel scazut in Romania, la fel ca in toata Europa de Est, dar tendinta este de crestere puternica fata de anii anteriori.

Ultima actualizare în Joi, 21 Decembrie 2017 16:45

Detalii...

Utilizarea fosfatilor in carnea de shaorma, permisa in continuare

  • PDF
shaorma fosfatiParlamentul European a esuat, la limita, in a interzice utilizarea unor aditivi chimici pe baza de fosfati, considerati esentiali in tratarea carnii pentru kebab si shaorma, informeaza AFP.

Detalii...

Cris-Tim a preluat fabrica Diavist

  • PDF
produse cris tim3Unul dintre cei mai mari producatori de mezeluri, Cris-Tim, anunta ca a finalizat achizitia unitatii de procesare a carnii Diavist, din comuna Magureni, judetul Prahova.

Detalii...

Doner kebab ar putea fi interzis in Europa

  • PDF
kebab interzicereParlamentarii europeni interntioneaza sa interzica utilizarea aditivilor alimentari in carnea pentru kebab, in special a fosfatilor, din cauza legaturii dintre acestia si bolile cardiovasculare.

Detalii...

Kosarom isi intareste pozitia pe piata din Germania

  • PDF
kosarom germaniaGrupul de firme Kosarom din Pascani isi continua expansiunea pe piata externa prin intrarea in magazinele Rewe, din Germania, in contextul in care procesatorul livreaza saptamanal produse pe aceasta piata de 5 ani.

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:06

Detalii...

2017 a inregistrat cea mai buna productie de pastrav

  • PDF
pastrav caras severinPastravariile din judetul Caras-Severin inregistreaza, in acest an, cea mai buna productie realizata pana acum, estimarea fiind de peste 145 de tone de peste.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:47

Detalii...

Carnatii de Craciun de la „Fomica?”, ideali pentru o masa usoara de sarbatori

  • PDF
safir carnatiGrupul de firme Safir, prin cel mai nou brand de preparate si semipreparate din carne de pui, „Fomica?”, lanseaza campania „Carnati de Craciun”, preparate si semipreparate romanesti din carne proaspata de pui si 100% condimente naturale, cu scopul de a oferi romanilor din intreaga tara o masa de Craciun delicioasa si dietetica, cu un continut caloric scazut.

Detalii...

Abatorul Diana depaseste Smithfield Prod la profitul raportat pe 2016

  • PDF
abator dianaTinand cont ca liderul de piata Smithfield Prod a inregistrat in 2016 o pierdere de 29 de milioane de lei, urmatoarea companie, clasata pe locul al doilea si care a inregistrat un profit de 16,1 milioane de lei este compania Diana.

Detalii...

Marchand, lider de piata in 2016 pe segmentul de membrane

  • PDF
membrane marchand1Marchand, companie romaneasca producatoare de membrane naturale pentru industria carnii, este lider pe acest sector ca urmare a cifrei de afaceri, care a ajuns anul trecut la 80.153.579 de lei. Profitul obtinut de companie anul trecut a insumat 806.632 de lei, in crestere usoara fata de anul 2015.

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:53

Detalii...

Un tip de salam uscat din Croatia a obtinut statutul IGP

  • PDF
Slavonski kulenSlavonski kulen, un tip de salam de porc din Croatia, a fost inregistrat recent de catre Comisia Europeana in registrul indicatiilor geografice protejate (IGP).

Ultima actualizare în Miercuri, 29 Noiembrie 2017 14:58

Detalii...

Vascar a inregistrat o crestere de 8% a cifrei de afaceri la mezeluri

  • PDF
vascare crestere cifra afacVascar, unul dintre principalii producatori de preparate de carne si conserve din Romania, anunta o crestere de 8% a cifrei de afaceri la mezeluri in trimestrul al 3-lea al acestui an, fata de aceeasi perioada a anului 2016. 

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:28

Detalii...

Producatorii europeni primesc sprijin pentru promovarea produselor agroalimentare

  • PDF
produse fonduri ceProducatorii europeni vor avea anul viitor un buget de 179 de milioane de euro pentru a promova produsele agricole in interiorul si in exteriorul UE, dar si pentru a continua sa gaseasca noi piete, se arata intr-un comunicat publicat marti de Comisia Europeana.

Ultima actualizare în Vineri, 08 Decembrie 2017 11:28

Detalii...

Propunere de constituire a unui grup de lucru pentru modificarea legii risipei alimentare

  • PDF
risipa alimentara2Gabriel Petrea, ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social, propune constituirea unui grup de lucru pentru modificarea legii risipei alimentare.

Ultima actualizare în Luni, 20 Noiembrie 2017 09:53

Detalii...

Participarea Safir la Carnexpo 2017, o experienta interesanta

  • PDF
fomica la carnexpoLa Indagra Food Bucuresti & Carnexpo 2017, cel mai important targ international dedicat industriei alimentare, Grupul de firme Safir a lansat in mod oficial brandul „Fomica?”, linia de preparate si semipreparate romanesti, din carne de pui 100% si condimente naturale, prezentand totodata noutatile brandului Zdravan Moldovenesc, primul si singurul pui cu crestere lenta din Romania cu certificat european.

Detalii...

Pedepse mai mari pentru produse contrafacute

  • PDF
produse contrafacerePropunerea legislativa care vizeaza majorarea pedepselor pentru falsificarea sau substituirea de alimente ori alte produse, precum si pentru comercializarea de produse alterate, a fost adoptata tacit de catre Senat.

Detalii...

Romania nu reuseste sa asigure necesarul propriu de carne de vita

  • PDF
vita redRomania ar putea hrani, in cazul carnii de vita, o populatie cu 80 de milioane de oameni, dar nu reuseste sa asigure nici macar productia necesara uneia de patru ori mai mici, avertizeaza antreprenorii din domeniul HORECA, care mentioneaza statisticile oficiale despre industria carnii.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80