Sunday, Sep 24th

Last update01:04:05

Te afli aici: Stiri Abatorizare

banner optim 540x130
 

Abatorizare

Noua tari realizeaza 85% din exporturile mondiale de carne de vita

  • PDF
exportUn numar de noua tari realizeaza 85 % din fluxurile comerciale de carne la nivel mondial: Argentina, Australia, Brazilia, Canada, SUA, India, Noua Zeelanda, UE si Uruguay. Brazilia a fost in perioada 2002 – 2010 cel mai mare exportator mondial de carne de vita, surclasand Australia, UE 27, Argentina si SUA. Dupa aceasta perioada, Brazilia a inceput sa piarda teren, din spate venind puternic Australia si mai ales India, care s-au pozitionat ca jucatori importanti pe aceasta piata.

Detalii...

Olanda: Vion inchide abatorul de la Helmond

  • PDF
vionCompania olandeza Vion, una dintre cel mai mari firme din domeniul prelucrarii carnii din Europa, va inchide abatorul din Helmond, incepand cu luna octombrie, masura fiind luata in vederea reducerii costurilor. Activitatea de sacrificare a porcilor va fi transferata la unitatea din Boxtel, a carei capacitate de productie va fi marita. Astfel, la Boxtel vor putea fi sacrificati circa 4,75 milioane de porci pe an (95 000 de porci pe saptamana). Cea mai mare parte a celor 130 de salariati care munceau la Helmond, vor fi transferati catre alte unitati ale grupului.

Detalii...

In atentia crescatorilor de porcine

  • PDF
pigsCresterea porcinelor este o activitate de traditie importanta, atat la nivel national cat si la nivelul judetului Sibiu, romanii fiind mari consumatori de carne de porc, fapt ce o defineste ca o afacere rentabila, porcul furnizand 47-48% din totalul productiei de carne, precum si alte produse care sunt foarte valoroase cum ar fi grasimea, pielea, parul, gunoiul de grajd. La aceasta data in judetul Sibiu se cresc 25.004 capete porcine in 3 exploatatii comerciale si in 13 exploatatii comerciale de Tip A, 30.513 capete in 9.356 exploatatii ale gospodariilor populatiei, precum si un efectiv estimat de circa 2.620 de mistreti care vietuiesc in cele 46 fonduri de vanatoare efectivului de mistreti din cele 46 fonduri de vanatoare nominalizate.

Detalii...

Oferta redusa de carne de porc a ‘’umflat’’ pretul in Germania

  • PDF
pretulcarniideporcEvolutia cursului la carnea de porc in Germania a dat peste cap chiar si cele mai optimiste estimari ale expertilor. In iunie si iulie, cursul a fost mai mare cu 10 centi fata de previziuni. In august, cursul a ajuns la 1,88 euro pe kilogram, mai mult cu 15 centi comparativ cu cat era estimat. Pentru perioada urmatoare, este destul de dificil de avansat prognoze, dar oricum se asteapta o evolutie mai buna a pietei spot.

Detalii...

Sapte autotrenuri cu carne de pasare au fost gasite fara acte legale

  • PDF
carnedepasareAproximativ 150 de tone de carne de pasare, in valoare totala de 200.000 de euro, au fost indisponibilizate vineri de politistii Directiei de Investigare a Fraudelor (DIF) a IGPR, in cadrul unei actiuni de prevenire a evaziunii fiscale in domeniul achizitiilor intracomunitare. Potrivit unui comunicat al IGPR remis de Agerpres, marfa a fost indisponibilizata, urmand a fi valorificata conform procedurilor legale, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Detalii...

FAO: Crestere moderata a productiei de carne in 2013

  • PDF
tranzactie15Productia mondiala de carne se va ridica in acest an la 308,2 milioane de tone, in crestere usoara fata de cea de anul trecut (doar 4,3 milioane de tone, adica 1,4%), potrivit estimarilor FAO (Food Outlook iunie 2013), cauza fiind majorarea preturilor la furaje, situatie care a afectat serios producatorii.

Detalii...

CE scoate Romania din scandalul carnii de vita fara teste BSE

  • PDF
carnedesdvitaRomania nu are implicare in notificarea referitoare la neefectuarea testelor pentru BSE la bovinele comercializate in Olanda, anunta Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). Aceasta a solicitat autoritatilor veterinare din Olanda si Comisiei Europene clarificarea situatiei privind implicarea Romaniei intr-o notificare europeana, referitoare la neefectuarea de teste BSE la carcase de bovine, cu origine Romania, sacrificate in Olanda.

Detalii...

14.075 kg de produse de origine animala, confiscate

  • PDF
deorigineanimalaConform datelor transmise de catre Directiile Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor judetene, in primul semestru al anului 2013, au fost verificate la nivel national 2.756 de unitati de vanzare cu amanuntul de produse de origine animala, dintre care 1.093  de unitati de tip carmangerie si 1.663 de unitati de tip macelarie.

Detalii...

Romania importa de peste 7 ori mai multa carne de porc decat exporta

  • PDF
carnedeporc2Romania a importat in primele patru luni din acest an 35.963 de tone de carne de porc, o cantitate de peste sapte ori mai mare decat exporturile realizate in perioada 1 ianuarie - 30 aprilie 2013, care au totalizat 4.705,8 tone, arata datele furnizate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).

Detalii...

Crestere “exploziva” a consumului de carne in ultimele decenii

  • PDF
carne3Consumul de carne la nivel mondial a explodat in ultimii 50 de ani. Daca in 1961 productia mondiala era de 71 milioane de tone, media anuala pe cap de locuitor fiind de 10,8 kg, in 2010, productia a ajuns la 286 milioane de tone de carne, media fiind de 39 kg pe cap de locuitor.

Detalii...

Productia de peste de crescatorie a depasit pe cea de carne de vita

  • PDF
pesteproductieIn 2012, volumul de peste provenit din crescatoriile piscicole a depasit, pentru prima data, pe cel de carne de vita produsa in acelasi sistem.

Detalii...

TVA-ul la paine se reduce, carnea mai asteapta

  • PDF
carnetvaReducerea TVA la paine, de la 24% la 9%, devine realitate incepand cu 1 septembrie. Masura are ca scop crearea unei piete concurentiale si reducerea evaziunii si a fraudei fiscale pe intreg lantul, de la productia de cereale pana la cea de paine. Daca programul va avea succes, masura ar putea fi extinsa si la alte alimente, inclusiv la carne, dupa cum anunta autoritatile.

Detalii...

Brazilia vrea sa-si mareasca productia de carne cu circa 30% in urmatorii ani

  • PDF
chickenProductia de carne din Brazilia va continua sa creasca in urmatorii 10 ani, in mod special cea de carne de pasare, anunta Ministerul Agriculturii din aceasta tara. Pe acest segment, productia ar urma sa se majoreze cu 46% fata de nivelul din 2012 pana la 4,7 milioane de tone, ceea ce ar permite brazilienilor sa se mentina pe prima pozitie in topul mondial al exportatorilor de carne de pasare.

Detalii...

Spanghero reia activitatea pe 29 iulie si isi schimba denumirea

  • PDF
spanghero3Reluarea activitatii Spanghero, companie de a carei administrare se ocupa din nou Laurent Spanghero cu aprobarea Tribunalul de comert din Carcassonne, a fost amanata cu o saptamana din cauza unei autorizatii sanitare obtinute cu intarziere. Initial reluarea activitatii era prevazuta pentru data de 22 iulie.

Detalii...

CE taie restitutiile la exportul de carne de pasare congelata

  • PDF
carnepuiComisia Europeana a decis sa taie restitutiile la export pentru puii congelati ai caror beneficiari erau in special crescatorii francezi, printre care si grupurile bretone Doux et Tilly Sabco. Restitutiile erau acordate pentru livrarile in fostele state sovietice sau in Orientul Mijlociu. Pentru perioada iulie 2012-iunie 2013, acestea au atins 55,3 milioane de euro (pentru 264.754 de tone), adica 10,85 euro pentru 100 kg. Circa 93% din fonduri au mers catre Franta, care a realizat 94,67% din exporturi.

Detalii...

Rusia suspenda temporar importurile de carne de porc si de vita din Lituania

  • PDF
rusiaRusia suspenda importurile de carne de porc si de vita refrigerata din Lituania, a anuntat serviciul de presa al Serviciul Federal de control veterinar si fitosanitar al Rusiei Rosselhoznadzor, citat de Agerpres.

Detalii...

Creste consumul de carne de oaie

  • PDF
ovineAnumite tari precum Marea Britanie sau Irlanda au intregistrat o crestere de 8,5 %, respectiv 30 % in prima parte a anului, dupa conditiile climatic defavorabile din 2012. Afluxul va fi compensat de o productie mai mica in semestrul doi in tari precum Spania (-1,2 %), Grecia (-2,0 %) sau Franta (-2,2 %).

Detalii...

Scade productia de carne de porc in UE, creste cea de oaie

  • PDF
carnedeporcProductia de carne de porc se va reduce in acest an, spre deosebire de cea de vita si de pasare pentru care este prognozata o crestere usoara, potrivit estimarilor directiei generale pentru agricultura (DG Agri) a Comisiei Europene facute publice la inceputul lunii iulie.

Detalii...

Spanghero pregateste revenirea pe piata

  • PDF
spanghero2Tribunalul de comert din Carcassonne a aprobat oferta de reluare a activitatii la fabrica Spanghero din Castelnaudary, amenintata cu disparitia in urma scandalului carnii de cal etichetata drept carne de vita care a adus pagube de circa 11 milioane de euro si a produs o adevarata isterie in randul consumatorilor. In scandal s-a vehiculat si numele mai multor producatori romani, a caror nevinovatie a fost dovedita ulterior.

Detalii...

ANSVSA, amenzi de peste 62.500 lei pentru neregulile descoperite

  • PDF
amenziansvsaInspectorii veterinari din cadrul directiilor judetene si a municipiului Bucuresti au aplicat in ultima perioada amenzi in valoare totala de 62.500 de lei si 133 de avertismente mai multor unitatile din industria agroalimentara, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), remis de Agerpres.

Detalii...

Gad SAS restrange activitatea in Franta. Peste 900 de salariati vor fi concediati

  • PDF
gadCompania Gad SAS care a acumulat datorii foarte mari din cauza crizei porcine intentioneaza sa inchida unul din cele doua abatoare detinute in Franta, urmand sa fie concediati circa 900 de angajati, adica aproape jumatate din personal.

Detalii...


banner agerpress nou 554x80