Gad SAS restrange activitatea in Franta. Peste 900 de salariati vor fi concediati

Gad SAS restrange activitatea in Franta. Peste 900 de salariati vor fi concediati


Compania Gad SAS care a acumulat datorii foarte mari din cauza crizei porcine intentioneaza sa inchida unul din cele doua abatoare detinute in Franta, urmand sa fie concediati circa 900 de angajati, adica aproape jumatate din personal.

gadCompania Gad SAS care a acumulat datorii foarte mari din cauza crizei porcine intentioneaza sa inchida unul din cele doua abatoare detinute in Franta, urmand sa fie concediati circa 900 de angajati, adica aproape jumatate din personal.
Gad SAS se afla in reorganizare judiciara incepand cu data de 27 februarie (pe langa tribunalul de comert din Rennes), aflandu-se sub supraveghere pana la data de 21 august. In prezent, 65% din actiunile Gad SAS sunt detinute de Cecab (un grup cooperativ agroalimentar), restul pachetului apartinand Prestor (producatori de carne de porc). Conducerea Gad SAS a confirmat la sfarsitul lunii iunie temerea sindicatelor privind inchiderea abatorului de la Lampaul-Guimiliau (Finistre), unde lucreaza peste 800 de salariati.

Activitatea de sacrificare /taiere a grupului va fi asigurata de celalalt abator de la Josselin (Morbihan, cu 600 de salariati), unde ar putea fi create alte 340 de locuri de munca. Planul de reorganizare mai prevede inchiderea unitatii de procesare de la Saint-Nazaire (Loire-Atlantique) care are circa 80 de salariati, dar si sediul grupului de la Saint-Martin-des-Champs (Finistre) cu un personal de 54 angajati. In 2012, Gad SAS a avut pierderi de 20 de milioane de euro, din cauza scaderii productiei de carne de porc in Franta in contextul concurentei puternice pe plan international pe aceasta piata.

Cu 43.000 - 45.000 de porci sacrificati pe saptamana (in 2012 au fost sacrificati 1,1 milioane de porci pe an la Lampaul si 1,25 milioane laJosselin), abatoarele Gad SAS ajunsesera la supracapacitate industrial, potrivit Cecab.



Poti fi interesat si de