Dumping social in abatoarele din Germania


Mai multe federatii din industria agroalimentara din Germania au denuntat dumping-ul social practicat in abatoarele din aceasta tara, potrivit presei internationale. Angajatorii nu respecta legislatia europeana si nici pe cea germana si a aduc masiv salariati din Europa de Est si Centrala care sunt platiti cu 4-5 euro pe ora, se arata intr-un comunicat emis de catre Federatia generala agroalimentara CFDT (FGA-CFDT) si Federatia sindicala germana din alimentatie.

abatoaregermaniaMai multe federatii din industria agroalimentara din Germania au denuntat dumping-ul social practicat in abatoarele din aceasta tara, potrivit presei internationale. Angajatorii nu respecta legislatia europeana si nici pe cea germana si a aduc masiv salariati din Europa de Est si Centrala care sunt platiti cu 4-5 euro pe ora, se arata intr-un comunicat emis de catre Federatia generala agroalimentara CFDT (FGA-CFDT) si Federatia sindicala germana din alimentatie.
Reprezentantii celor doua federatii se plang ca aceste practici nu fac altceva decat sa lase fara locuri de munca salariatii permanenti si conduc la "distrugerea locurilor de munca decente in celelalte tari producatoare de carne".

Situatia ar putea fi rezolvata, sustin sindicalistii din industria alimentara din Germania, printr-o serie de masuri cum ar fi stabilirea unui salariu minim in toate tarile UE sau realizarea unui conventii colective pe ramura in toate tarile europene si care sa se aplice tuturor salariatilor. Germania a fost acuzata de mai multe ori de Franta ca foloseste forta de munca ieftina adusa din tarile din Europa de Est, platita de doua ori mai putin decat muncitorii germani, ceea ce reduce semnificativ costurile de productie, dar si pretul produselor.



Poti fi interesat si de