Cazul micilor contaminati cu salmonella s-a incheiat

Cazul micilor contaminati cu salmonella s-a incheiat


ANSVSA a finalizat alerta SRAAF declansata in data de 30 mai, privind suspiciunea contaminarii produsului Mici cu carne de pasare Delicia cu Salmonella spp. Analizele pentru tipizare, realizate de Institutul de Igiena si Sanatate Publica din Bucuresti, au aratat ca serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul din cadrul DSVSA Prahova nu sunt patogene si nu prezinta risc pentru sanatatea publica.

micifinalANSVSA a finalizat alerta SRAAF declansata in data de 30 mai, privind suspiciunea contaminarii produsului Mici cu carne de pasare Delicia cu Salmonella spp. Analizele pentru tipizare, realizate de Institutul de Igiena si Sanatate Publica din Bucuresti, au aratat ca serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul din cadrul DSVSA Prahova nu sunt patogene si nu prezinta risc pentru sanatatea publica.

Cantitatea de produs retinuta oficial de catre inspectorii sanitari veterinari, conform procedurilor, pana la sosirea buletinului de confirmare emis de Laboratorul National de Referinta, va fi returnat la producator unde va fi supus unui tratament termic sub supraveghere sanitara veterinara, care sa garanteze distrugerea Salmonellei.

Obiectul alertei l-a constituit o cantitate de 840 de kg de mici din carne de pui, din care a fost retinuta intr-o prima etapa o cantitate de 205 kg, aflata pe stoc la depozitul din judetul Prahova. In timpul desfasurarii alertei s-a constatat, ca urmare a stabilirii trasabilitatii, ca 635 de kg din produsul respectiv a fost distribuit in 24 de judete.

Din aceasta cantitate, inspectorii sanitari veterinari au identificat si retinut oficial 526 de kg, din depozitele si unitatile de comercializare din judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Buzau, Bihor, Bucuresti, Calarasi, Cluj, Constanta, Harghita, Dolj, Hunedoara, Maramures, Galati, Neamt, Suceava, Iasi, Prahova, Salaj, Satu-Mare si Timis.



Poti fi interesat si de