Belarus suspenda importul de carne de pasare din Germania

Belarus suspenda importul de carne de pasare din Germania


Potrivit Rosselkhoznadzor (Serviciul Federal rus de Supraveghere Veterinara si Fitosanitara), un caz de gripa aviara slab patogen (H7N7) a fost inregistrat in raioanele Osnabruck si Vechta din Germania. In aceste conditii, Belarus a suspendat importul de produse din carne de pasare, inclusiv ouale si carnea congelata.

belaruscarnepuiPotrivit Rosselkhoznadzor (Serviciul Federal rus de Supraveghere Veterinara si Fitosanitara), un caz de gripa aviara slab patogen (H7N7) a fost inregistrat in raioanele Osnabruck si Vechta din Germania. In aceste conditii, Belarus a suspendat importul de produse din carne de pasare, inclusiv ouale si carnea congelata.

Gripa aviara este o boala contagioasa caracterizata prin umflarea articulatiilor, leziuni ale sistememului digestiv, respirator si depresiuni, cu grade de severitate (de la infectie asimptomatica pana la forme severe de septicemie generalizata).

Pagubele economice provocate de acest virus sunt foarte mari din cauza sacrificarii in masa a pasarilor, dar si a masurilor stricte de carantina de uz veterinar si sanitar.



Poti fi interesat si de