Rusia va ajunge sa exporte 70 de mii de tone carne de porc

Rusia va ajunge sa exporte 70 de mii de tone carne de porc


La finele anului 2017, livrarile Rusiei de carne de porc pe piata externa vor ajunge la 70-75 de mii de tone, in crestere cu pana la 45% fata de anul trecut, scrie agroinfo.com. Anul viitor, cresterea prognozata va fi ceva mai modesta, cu doar 15-20% peste nivelul acestui an.

export porc rusiaLa finele anului 2017, livrarile Rusiei de carne de porc pe piata externa vor ajunge la 70-75 de mii de tone, in crestere cu pana la 45% fata de anul trecut, scrie agroinfo.com. Anul viitor, cresterea prognozata va fi ceva mai modesta, cu doar 15-20% peste nivelul acestui an.


Cifrele au fost anuntate de catre directorul general al Uniunii Nationale a crescatorilor de porci, Yuri Kovalev. Expertul a citat date privind exportul de carne de porc in perioada ianuarie-septembrie 2017. Volumul a fost de 51,7 mii tone, in crestere fata de anul trecut, cand s-au exportat 34,5 mii tone. Cel mai mare importator al carnii de porc din Rusia este Ucraina, 57% din volumul exportat mergand spre aceasta piata.

Comentand situatia de pe piata interna, Yevgeny Gromyko, seful adjunct al Ministerului Agriculturii al Federatiei Ruse, a declarat ca, din cauza saturatiei pietei, concurenta dintre producatorii de porcine va deveni mai dificila. Cu toate acestea, el este convins ca va exista suficient spatiu pe piata nu doar pentru companiile mari, ci si pentru cele mici.



Poti fi interesat si de