Estimari optimiste pe piata carnii de porc a Chinei

Estimari optimiste pe piata carnii de porc a Chinei


Aprovizionarea cu carne de porc la nivel global va continua, determinata in principal de China, SUA, Canada si Brazilia, se arata in ultimul raport al companiei RaboResearch.

carne spaniaAprovizionarea cu carne de porc la nivel global va continua, determinata in principal de China, SUA, Canada si Brazilia, se arata in ultimul raport al companiei RaboResearch.


Importurile de carne de porc din China au scazut recent, dar este probabil ca acestea sa creasca din nou pana la sfarsitul anului, potrivit ultimelor estimari.

Cea mai importanta chestiune de pe pietele globale de carne de porc a fost scaderea substantiala a importurilor Chinei in ultimele luni, ceea ce creeaza riscul unei aprovizionari abundente la nivel global. Cu toate acestea, ne asteptam ca importurile Chinei sa creasca intr-o oarecare masura pana la sfarsitul anului, a declarat Chenjun Pan, Senior Analyst RaboResearch.

In timp ce indicele preturilor Rabobank Five-Nation Hog ??sugereaza o tendinta mai puternica de crestere a preturilor, principalele tari importatoare vor mentine probabil o crestere constanta a importurilor.

Structura pietei chineze de carne de porc a fost afectata de aplicarea mai stricta a politicii de mediu. In ciuda desfiintarii multor ferme mici, analistii isi mentin previziunile pentru anul 2017, potrivit carora productia va creste cu 2%.

Preturile vor continua tendinta descendenta, dupa ce s-au aflat la niveluri puternice pe parcursul verii. Importurile de carne de porc au scazut cu 27% in primele opt luni, dar s-ar putea sa revina in trimestrul IV din 2017.

Cererea de import a Chinei a fost unul dintre factorii de deformare a pietelor globale de carne de porc in ultimii doi ani, un alt factor fiind fluctuatiile de pret pentru anumite bucati de carne.

Pieptul de porc a atins niveluri record in SUA si pe alte piete, determinate de cererea puternica, in special din partea unitatilor de alimentatie publica, a afirmat Justin Sherrard, analist RaboResearch.



Poti fi interesat si de