Fermierii, indrumati la vigilenta in privinta gripei porcine africane

Fermierii, indrumati la vigilenta in privinta gripei porcine africane


Prezenta focarelor de gripa porcina africana in tari precum Ucraina, Cehia si mai nou Lituania a alarmat autoritatile sanitare din tara noastra. Fermierii au fost instruiti sa semnaleze deindata orice suspiciune aparuta.

ansvsa gripa porcina2Prezenta focarelor de gripa porcina africana in tari precum Ucraina, Cehia si mai nou Lituania a alarmat autoritatile sanitare din tara noastra. Fermierii au fost instruiti sa semnaleze deindata orice suspiciune aparuta.


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a dispus masuri si a redistribuit inspectorii pe sectorul sud-vest, in judetele aflate la granita.

Suspicionez o oarecare vulnerabilitate pe tronsonul sud-vestic, spatiul fostei Iugoslavii, unde de asemenea consideram ca putem lua in calcul un risc de difuzare a bolii. Toti fermierii au fost informati, toti cetatenii au fost informati, atat cu ajutorul dumneavoastra, a campaniilor media, cat si prin afise tiparite, cu ajutorul colegilor nostri - medicii veterinari de pe tot teritoriul tarii - sa ne anunte cu maxima promptitudine de orice aparitie a unui caz suspect, nemaivorbind de mortalitati, pentru a putea fi izolat, prelevate probe si dispuse masuri urgente.

Noi incercam atat cat putem sa tinem boala deoparte, dar va spun ca presiunea este din ce in ce mai mare pe Romania. De altfel, Comisia Europeana a spus ca este o minune. Ei nici nu au luat in calcul ca in primele luni nu o sa intre in tara. Colegii mei fac eforturi, celelalte autoritati competente ne dau tot suportul si, impreuna, incercam sa tinem cat mai departe boala, a declarat intr-un interviu pentru Agerpres Geronimo Branescu, seful ANSVSA.



Poti fi interesat si de