Crestere mare a productiei in sectorul porcin din Rusia

Crestere mare a productiei in sectorul porcin din Rusia


Autoritatile din Rusia sustin ca industria carnii din aceasta tara se dezvolta continuu, urmand sa atinga 4,2 milioane de tone in acest an, fata de 3,5 milioane, anul trecut. Practic, productia de carne de porc creste cu 100.000 de tone pe luna, informeaza globalmeatnews.com.

porcine rusiaAutoritatile din Rusia sustin ca industria carnii din aceasta tara se dezvolta continuu, urmand sa atinga 4,2 milioane de tone in acest an, fata de 3,5 milioane, anul trecut. Practic, productia de carne de porc creste cu 100.000 de tone pe luna, informeaza globalmeatnews.com.


Daca prognozele se adeveresc, atunci 2017 urmeaza sa fie cel mai bun an pentru productia de carne din ultimul sfert de secol in Rusia.

Purtatorul de cuvant al Uniunii Nationale a Producatorilor de Carne de Porc din Rusia a declarat pentru GlobalMeatNews faptul ca aceasta crestere se datoreaza investitiilor masive din acest sector. In prezent, carnea de porc reprezinta 33% din consumul total de carne in Rusia, comparativ cu 49% pentru carnea de pui si cu 16% pentru carnea de vita.

Un analist sindical a subliniat ca efectivul de porci din Rusia este sufiecient de mare, fiind estimat in prezent la 21,5 milioane de capete. Acesta a adaugat ca preturile la carnea de porc in Rusia au scazut in acest an, de la 175 de ruble rusesti (2,95 dolari americani) pana la 148 de ruble (2,49 dolari americani) pe kilogram, ceea ce a amplificat cererea consumatorilor casnici.

Potrivit datelor detinute de Ministerul rus al Agriculturii, cererea anuala de carne de porc in aceasta tara este estimata la 2,94 milioane de tone, asigurata aproape integral de productia interna, ceea ce inseamna ca la export vor ajunge cantitati importante.



Poti fi interesat si de