Saturday, Nov 25th

Last update10:04:30

Te afli aici: Stiri Abatorizare Sacrificarile de bovine si pasari au crescut, in 2016

banner optim 540x130
 

Sacrificarile de bovine si pasari au crescut, in 2016

  • PDF
sacrificari bovineIn anul 2016, comparativ cu anul 2015, sacrificarile de bovine si de pasari in unitatile industriale specializate (abatoare) au inregistrat o tendinta ascendenta, in timp ce sacrificarile de porcine, ovine si caprine au inregistrat o tendinta descendenta, arata datele Institutului National de Statistica (INS).

In anul 2016, sacrificarile de bovine in unitati industriale specializate, dupa numarul de capete, au crescut fata de anul precedent cu 29,3%, iar sacrificarile de porcine au scazut cu 0,1%. Fata de anul precedent, productia de carne de bovine a crescut cu 29,4%, iar cea de porcine a crescut cu 2,0% datorita cresterii greutatii medii a porcilor sacrificati.

Numarul de ovine si caprine sacrificate in unitatile industriale specializate a scazut fata de anul precedent cu 12,2%, iar productia de carne de ovine si caprine a scazut, de asemenea, cu 8,4%.

Numarul de pasari sacrificate in abatoare a crescut fata de anul 2015 cu 1,8%, iar productia de carne de pasare a crescut cu 4,2%.

Sacrificarile de bovine au fost preponderente in regiunile Nord-Est (49,9%), Sud-Muntenia (13,1%), si Nord-Vest (11,6%).

Sacrificarile de porcine au detinut cele mai mari ponderi in regiunile: Vest (peste 35,0%), Sud-Muntenia (16,7%), Nord-Est (13,1%), Nord-Vest (12,2%) si Centru (11,4%), iar sacrificarile de ovine si caprine, in regiunile Vest (27,9%), Sud-Muntenia (peste 25,0%), Sud-Est (16,5%) si Centru (11,4%).

In anul 2016, sacrificarile de pasari au fost preponderente in regiunile Sud-Est (25,2%), Nord-Est (23,8%), Sud-Muntenia (15,9%), Centru (15,2%) si Nord-Vest (11,7%).

banner agerpress nou 554x80