SUA au oprit toate importurile de carne din Brazilia

SUA au oprit toate importurile de carne din Brazilia


Industria carnii din Brazilia primeste lovitura dupa lovitura. Dupa ce in urma scandalului de coruptie, mai multe tari au oprit, in luna martie, importul de carne din Brazilia, acum si Statele Unite au suspendat importurile. Autoritatile sanitare sunt ingrijorate cu privire la "siguranta produselor destinate pietei americane".

carne sua brazilia2Industria carnii din Brazilia primeste lovitura dupa lovitura. Dupa ce in urma scandalului de coruptie, mai multe tari au oprit, in luna martie, importul de carne din Brazilia, acum si Statele Unite au suspendat importurile. Autoritatile sanitare sunt ingrijorate cu privire la "siguranta produselor destinate pietei americane".


In primavara, SUA nu au impus o interdictie, ci au introdus controale amanuntite care vizau toate transporturile de carne din Brazilia. O proportie semnificativa de teste de siguranta a carnii braziliene a esuat.

"Serviciul de Inspectie si Siguranta Alimentara (FSIS) a refuzat, in ultimele trei luni, intrarea in SUA a 11% din cantitatea de carne de vita provenita din Brazilia", se arata intr-un comunicat al Departamentului de Agricultura al SUA, citat de bbc.com.

Autoritatile americane au refuzat intrarea, de la sfarsitul lunii martie, a unei cantitati de 860.000 kg de produse din carne din Brazilia din cauza unor probleme care vizau "sanatate publica, conditiile sanitare si sanatate animala".

Brazilia este cel mai mare exportator din lume de carne rosie si de carne pasare, cu vanzari in valoare de peste 12 miliarde de dolari pe an. Exporta in principal in China, Uniunea Europeana si Statele Unite.

Exporturile au scazut drastic atunci cand au fost facute publice acuzatii de coruptie care vizau inalti demnitari. Anchetatorii au afirmat ca unii manageri ai companiilor producatoare de carne au mituit inspectorii de sanatate publica, dar si politicienii pentru a obtine certificate guvernamentale pentru produsele lor.

Analistii sustin ca decizia guvernului american este probabil sa aiba un impact negativ asupra industriei carnii braziliene.



Poti fi interesat si de