Peste 5,5 milioane de tone, exportul mondial de carne de porc in 2016
Luni, 08 Mai 2017
Luni, 08 Mai 2017
Potrivit Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB), in 2016, exporturile de carne de porc provenite de la patru exportatori principali (Uniunea Europeana, Statele Unite, Canada si Brazilia) au depasit 5,5 milioane de tone.
Mai mult, pe baza preturilor din aceste tari, valoarea de piata a recuperat chiar si din minimele inregistrate in primele luni ale lui 2016, trecand de 2,31$/kg (cel mai scazut pret mediu de export a carnii de porc din ultimii sase ani) si ajungand la 2,66$ in luna octombrie, din cauza scaderii ofertei unor tari-cheie, dublata si de cresterea semnificativa a cererii de pe piata chineza, scrie revista de specialitate Eurocarni.
Cu toate acestea, in lunile noiembrie si decembrie, preturile au scazut din nou, ajungand la 2,57$/kg, din cauza reducerii preturilor la carnea exportata de Statele Unite in ultimul trimestru al lui 2016. Aceasta presiune a influentat alti exportatori importanti la nivel mondial precum Canada si Uniunea Europeana. Tendinta ar putea fi influentata si de aprecierea dolarului, dupa alegerea lui Donald Trump. Preturile de export ale Uniunii Europene au scazut si ele usor, pentru a ramane competitive.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...