Au crescut scrificarile de bovine, ovine si caprine

Au crescut scrificarile de bovine, ovine si caprine


Numarul sacrificarilor in abatoare si greutatea in carcasa a inregistrat, in februarie 2017, o crestere la bovine, ovine si caprine, in timp ce la porcine si la pasari trendul a fost de scadere, in comparatie cu aceeasi perioada din anul anterior, arata datele Institutului National de Statistica (INS), date publicitatii la sfarsitul saptamanii trecute.

sacrif bovNumarul sacrificarilor in abatoare si greutatea in carcasa a inregistrat, in februarie 2017, o crestere la bovine, ovine si caprine, in timp ce la porcine si la pasari trendul a fost de scadere, in comparatie cu aceeasi perioada din anul anterior, arata datele Institutului National de Statistica (INS), date publicitatii la sfarsitul saptamanii trecute.


Pe de alta parte, in luna februarie a acestui an, comparativ cu ianuarie, numarul sacrificarilor si greutatea in carcasa au crescut la bovine, iar la porcine, ovine si caprine si la pasari s-au diminuat. Potrivit sursei citate, numarul de pasari sacrificate in unitatile industriale (abatoare) a coborat cu 6,5%, in februarie, in timp ce la porcine s-a inregistrat o scadere de 11,9%, fata de acelasi interval din 2016.

Totodata, numarul bovinelor sacrificate s-a majorat, per total, cu 15,8% in cea de-a doua luna din acest an, fata februarie 2016, iar la ovine si caprine saltul a fost de 14,5%. Datele INS arata ca, in intervalul analizat, greutatea in carcasa in cazul bovinelor a crescut, per total, cu 4,7%, dar s-a diminuat la categoriile: pasari (-2%), ovine si caprine (-2,1%) si porcine (-29,3%).

INS precizeaza ca datele pentru unitatile industriale specializate (abatoare) s-au obtinut prin cercetari statistice exhaustive, iar pentru exploatatiile agricole fara personalitate juridica, de la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR).



Poti fi interesat si de