UE va bloca orice firma implicata in scandalul carnii din Brazilia

UE va bloca orice firma implicata in scandalul carnii din Brazilia


Comisia Europeana monitorizeaza importurile de carne din Brazilia si oricarei companii care este implicata in acest scandal i se va refuza accesul pe piata Uniunii Europene, a declarat un purtator de cuvant al Executivului comunitar, informeaza Reuters.

ue firmaComisia Europeana monitorizeaza importurile de carne din Brazilia si oricarei companii care este implicata in acest scandal i se va refuza accesul pe piata Uniunii Europene, a declarat un purtator de cuvant al Executivului comunitar, informeaza Reuters.

Politia braziliana a efectuat recent raiduri la marile companii de procesare a carnii JBS SA si BRF SA, precum si la mai multe companii mai mici, pe fondul acuzatiilor ca aceste companii au mituit oficialii din sectorul sanitar pentru ca acestia sa ascunda conditiile neigienice in care firmele isi desfasurau activitatea.

Comisia se va asigura ca orice companie care este implicata in frauda va fi suspendata de la exporturile in UE, a declarat purtatorul de cuvant al CE.

De asemenea, Executivul comunitar a subliniat ca acest scandal nu va avea niciun impact asupra negocierilor care se poarta in prezent intre Uniunea Europeana si Mercosur, un bloc comercial reprezentand mai multe state din America de Sud, cu privire la un acord de liber schimb. Purtatorul de cuvant al CE a subliniat ca orice eventual acord va include un capitol special dedicat masurilor sanitare si standardelor de siguranta alimentara. Viitorul acord de liber schimb EU/Mercosur nu va relaxa ci va intari normele si standardele de siguranta alimentara pentru importurile de produse agricole, a spus purtatorul de cuvant al CE.

Separat, China a anuntat si ea ca a suspendat, temporar, importurile de carne din Brazilia.

Potrivit unor cifre oficiale, anul trecut Brazilia a exportat, in intreaga lume, carne de pasare in valoare de 6,9 miliarde de dolari si carne de vita in valoare de 5,5 miliarde de dolari.



Poti fi interesat si de