UE ridica embargoul la carnea de pasare din Ucraina

UE ridica embargoul la carnea de pasare din Ucraina


Comisia Europeana a ridicat restrictiile privind exporturile de carne de pasare din Ucraina, embargo impus in decembrie 2016 ca urmare a raspandirii gripei aviare in regiune.

ue embargoComisia Europeana a ridicat restrictiile privind exporturile de carne de pasare din Ucraina, embargo impus in decembrie 2016 ca urmare a raspandirii gripei aviare in regiune.
Ucraina a primit unda verde si poate demara exporturile de carne de pasare in spatiul intracomunitar, una dintre cele mai mari piete ale sale. Unul dintre cei mai mari producatori de carne de pasare din Ucraina, MHP, si-a anuntat intentia de a relua exporturile in statele membre Uniunii Europene in cel mai scurt timp posibil. Focarul aparut in Ucraina la inceputul lunii decembrie 2016 a fost primul de acest gen din ultimii opt ani. Dupa impunerea embargoului, Ukraine Agribusiness Club a avertizat ca industria avicola a tarii ar putea pierde pana la 4,4 milioane de euro pe luna, din moment ce piata comunitara reprezinta 20% din totalul produselor de acest gen exportate de Ucraina.



Poti fi interesat si de