Germania a sacrificat 45.000 de pasari din cauza gripei aviare

Germania a sacrificat 45.000 de pasari din cauza gripei aviare


Autoritatile germane au sacrificat aproximativ 45.000 de curcani si alte cateva mii de pasari urmeaza sa fie eutanasiate saptamana aceasta, dupa ce virusul gripei aviare H5N8 a fost descoperit la mai multe ferme, transmite Reuters.

germania pAutoritatile germane au sacrificat aproximativ 45.000 de curcani si alte cateva mii de pasari urmeaza sa fie eutanasiate saptamana aceasta, dupa ce virusul gripei aviare H5N8 a fost descoperit la mai multe ferme, transmite Reuters.
Virusul a fost detectat la o ferma din Dahme-Spreewald, in estul landului Brandenburg, iar in nordul landului Schleswig-Holstein au fost sacrificate alte 3.000 de pasari, desi inca nu se stie daca a fost vorba de virusul H5N8.

In ultimele saptamani, virusul H5N8 a fost descoperit la mai mult de 500 de pasari salbatice din Germania. Cu toate acestea, cazurile de infectare a pasarilor din crescatorii au fost rare, dupa ce Guvernul de la Berlin a introdus o serie de norme sanitare dure pentru a evita contactul cu pasarile salbatice, inclusiv ordonand fermierilor sa tina inchise pasarile.

Epidemiile din Germania sunt mult mai reduse decat cele din Franta, unde au fost sacrificate aproximativ 800.000 de rate, dupa confirmarea unor cazuri de gripa aviara in sud-vest, principala regiune unde se produce foie gras.

In decembrie, autoritatile din landul Saxonia Inferioara, in nordul Germaniei, au derulat operatiuni de sacrificare a aproximativ 55.000 de curcani, pui si rate, dupa ce virusul gripei aviare H5N8 a fost descoperit la mai multe ferme.

Mai multe tari europene si asiatice au descoperit cazuri de gripa H5N8 in ultimele saptamani, iar unele state au ordonat fermierilor sa tina pasarile inchise.

Coreea de Sud a mobilizat armata pentru a ajuta la cea mai mare operatiune de sacrificare a pasarilor din cauza raspandirii gripei aviare, urmand sa fie eutanasiate alte 1,6 milioane de pasari in zonele afectate.



Poti fi interesat si de