Rusia: sectorul carnii de pasare se confrunta cu probleme mari

Rusia: sectorul carnii de pasare se confrunta cu probleme mari


Industria avicola din Rusia a fost paralizata la sfarsitul lunii decembrie, din cauza mai multor epidemii de gripa aviara, ce i-au fortat pe fermieri sa sacrifice 350.000 de gaini si 160.000 de curcani.

rusia pasareIndustria avicola din Rusia a fost paralizata la sfarsitul lunii decembrie, din cauza mai multor epidemii de gripa aviara, ce i-au fortat pe fermieri sa sacrifice 350.000 de gaini si 160.000 de curcani.
In acest context, Moscova se pregateste pentru o noua criza declansata de supraproductie si de epidemii. La sfarsitul lunii noiembrie, autoritatile de la Moscova au anuntat ca, pentru prima oara in ultimii 10 ani, industria avicola a stagnat. In 2016, costurile de productie au crescut, in vreme ce preturile la vanzare au scazut.

Intr-un interviu recent, Sergey Mikhailov, directorul general al celui mai mare holding agricol din Rusia, Cherkizovo, a declarat ca industria avicola din tara sa se confrunta cu o criza de supraproductie de mai bine de doi ani.

In Rusia, 70% din costurile de productie depind de valoarea monedei nationale, intrucat Moscova importa aditivi furajeri, premixuri, minerale etc, astfel ca devalorizarea rublei din 2014 a dus la cresterea costurilor de achizitie, pe de o parte, si la scaderea preturilor de vanzare, pe de alta parte, toate astea in timp ce canalele de export catre UE si nu numai au ramas inchise.



Poti fi interesat si de