E-Coli, descoperita in carne de mici, hamburger si carcasa de ovine

coli miciInspectorii sanitar veterinari au descoperit prezenta Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigena la patru probe prelevate din carne si produse din carne comercializate in supermarketuri si carmangerii din Bucuresti si judetele Buzau, Gorj si Tulcea, a anuntat Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA). In perioada 31 octombrie - 25 noiembrie 2016, in cadrul Planului National de Control, au fost prelevate si analizate un numar de 166 probe, din anumite categorii de produse, din care: 113 probe din carne si produse din carne (sanitatie carcasa ovine, sanitatie carcasa bovina, carne tocata vita, pulpa de vita, mici amestec porc cu vita, carnati vita, carne tocata manzat, carnati dobrogeni, snitel manzat, hamburger vita) si 53 de probe din lapte si produse din lapte (lapte crud vaca, smantana pasteurizata, cascaval afumat, cas bovina, telemea din lapte de vaca, branza telemea, cascaval afumat).

In perioada mentionata, a fost depistata prezenta E-Coli la patru probe prelevate din: pasta de mici (carmangerie, municipiul Bucuresti), suprafata carcasa de ovina-test de sanitatie (abator, judetul Buzau), hamburger (supermarket, judetul Gorj) si mici, amestec porc cu vita (supermarket, judetul Tulcea).
Potrivit reprezentantilor ANSVSA, cinci probe prelevate se afla inca in lucru.