Ungaria a informat oficial DSVSA Timis de prezenta focarelor de gripa aviara

Ungaria a informat oficial DSVSA Timis de prezenta focarelor de gripa aviara


Directia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis a fost notificata de autoritatile omoloage din Ungaria ca in tara vecina au aparut mai multe focare de gripa aviara.

ungaria grip avDirectia Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis a fost notificata de autoritatile omoloage din Ungaria ca in tara vecina au aparut mai multe focare de gripa aviara.
Autoritatile ungare au notificat autoritatile veterinare romane ca s-au identificat focare de gripa aviara. Ei isi iau masurile lor, iar noi, ca autoritate veterinara, am trimis la randul nostru notificari la operatorii economici care cresc si exploateaza pasari in ferme comerciale. Am notificat si medicii veterinari oficiali si de libera practica despre semnalele din Ungaria. Ca masuri, aceasta inseamna inasprirea si respectarea in continuare a normelor de biosecuritate in fermele respective si obligativitatea fiecarui crescator si detinator de animale sa notifice in timp util orice suspiciune de imbolnavire a animalelor, a declarat dr. veterinar Rusalin Oancea, seful Serviciului Control al DSVSA Timis.

Acesta a precizat ca aceasta notificare din partea Ungariei vine pe fondul in care in Romania nu sunt focare declarate de gripa aviara.

Potrivit sursei citate, schimbarea masurilor impuse de DSVSA Timis in aceasta chestiune se va lua doar daca se apropie de frontiera focarele din tara vecina, iar atunci masurile vor fi luate gradual, in functie de distanta la care se afla de granita focarele respective.



Poti fi interesat si de