Ucraina interzice importurile de pasari din Bulgaria si Ungaria

Ucraina interzice importurile de pasari din Bulgaria si Ungaria


Autoritatea Sanitar-Veterinara din Ucraina a introdus o interdictie pentru importurile de pasari, carne de pasare si produse prelucrate provenite din Bulgaria si Ungaria, din cauza gripei aviare.

import interzisAutoritatea Sanitar-Veterinara din Ucraina a introdus o interdictie pentru importurile de pasari, carne de pasare si produse prelucrate provenite din Bulgaria si Ungaria, din cauza gripei aviare.
Potrivit unui comunicat al Autoritatii, in Bulgaria au fost descoperite mai multe cazuri de boala Newcastle (pseudopesta aviara), in timp ce in Ungaria au fost descoperite mai multe cazuri de gripa aviara.

De asemenea, cazuri de gripa aviara si boala Newcastle in randul pasarilor salbatice au fost inregistrate in urmatoarele tari europene: Romania, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Olanda, Elvetia, Austria si Germania.

Boala Newcastle este o boala contagioasa care afecteaza atat specii domestice de pasari, cat si salbatice. Virusul care o produce este transmisibil la om, producand conjunctivita si simptome de gripa.

Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) a cerut celor 180 de state membre, printre care se numara si Romania, sa sporeasca masurile de biosecuritate la ferme, piete si in comertul cu pasari, pentru a limita raspandirea gripei aviare.



Poti fi interesat si de