Noi cazuri de gripa aviara inregistrate in Germania si Elvetia

Noi cazuri de gripa aviara inregistrate in Germania si Elvetia


Germania si Elvetia au raportat sambata descoperirea unei tulpini a virusului gripei aviare, cel mai recent caz din cele inregistrate luna aceasta in Europa, transmite Reuters.

aviara germaniaGermania si Elvetia au raportat sambata descoperirea unei tulpini a virusului gripei aviare, cel mai recent caz din cele inregistrate luna aceasta in Europa, transmite Reuters.
Virusul H5N8 a fost de asemenea descoperit in Austria, Ungaria, Polonia, Olanda, Danemarca si Croatia.

In landul german Schleswig-Holstein a fost confirmat un caz de gripa la o ferma, unde vor fi sacrificati 30.000 de pui. Ministerul Agriculturii din acest land a cerut fermelor aflate pe o raza de trei kilometri de zona afectata sa tina toate pasarile in interiorul gospodariilor. In Berlin, ministrul federal al Agriculturii, Christian Schmidt, a afirmat ca Executivul a infiintat o celula de criza.

Al doilea caz din Austria a fost descoperit la o ferma de pui din provincia Vorarlberg, aproape de granitele cu Germania si Elvetia. Aici se asteapta luni rezultatele analizelor suplimentare, primele mostre recoltate joi au detectat virusul dar probele de vineri nu au fost concludente, a informat un oficial al Ministerului Agriculturii din provincia Vorarlberg.

Vineri, la o alta ferma avicola din Austria s-a gasit virusul H5N8. A fost infiintata o zona de protectie pe o raza de trei kilometri si o zona de supraveghere pe o raza de zece kilometri.

Sambata, s-a confirmat virusul gripei aviare la pasari gasite moarte in jurul lacului Geneva Elvetia. Saptamana aceasta, in jurul lacului Constanta (Bodensee) - situat la granita dintre Germania, Elvetia si Austria - s-a gasit virusul H5N8 la cateva rate salbatice moarte.

Saptamana trecuta, Autoritatea sanitar-veterinara din Ungaria (NEBIH) a anuntat ca a identificat un caz de infectie cu virusul H5N8 la o ferma de curcani din judetul Bekes, sud-estul Ungariei, in apropiere de granita cu Romania.

Organizatia Mondiala a Sanatatii Animalelor (OIE) a cerut celor 180 de state membre, printre care se numara si Romania, sa sporeasca masurile de biosecuritate la ferme, piete si in comertul cu pasari, pentru a limita raspandirea gripei aviare.



Poti fi interesat si de