Numarul bovinelor sacrificate, in crestere


Numarul sacrificarilor de animale si pasari a crescut, in august, in timp ce greutatea in carcasa a inregistrat un salt de 8,9% la pasari, iar la bovine, porcine si caprine s-au consemnat scaderi, comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, releva datele Institutului National de Statistica (INS).

bovine sNumarul sacrificarilor de animale si pasari a crescut, in august, in timp ce greutatea in carcasa a inregistrat un salt de 8,9% la pasari, iar la bovine, porcine si caprine s-au consemnat scaderi, comparativ cu aceeasi perioada din anul anterior, releva datele Institutului National de Statistica (INS).
Potrivit sursei citate, in august 2016, fata de aceeasi luna a anului trecut, numarul bovinelor sacrificate in abatoare a crescut cu 28,6%, iar cel al porcinelor a scazut cu 7,8%, iar cel a l ovinelor si caprinelor cu 4,1%. In acelasi timp, sacrificarile de pasari s-au majorat cu 5,9%, in august, fata de luna similara din 2015.

De asemenea, in luna august a acestui an, fata de luna iulie 2016, numarul sacrificarilor a crescut la porcine (+1%) si pasari (11,6%). Totodata, la nivel comparativ august - iulie 2016, s-a inregistrat scaderi ale numarului de sacrificari in cazul bovinelor (-22,5%), ovinelor si caprinelor (- 22,4).

Datele INS arata ca, in august 2016, fata de august 2015, greutatea in carcasa a crescut cu 8,9% la pasari, dar s-a diminuat la categoriile bovine (-1,8%), porcine (-5,7%), respectiv ovine si caprine (-2,4%).SaveSave



Poti fi interesat si de