DSVSA a demarat controalele din sezonul estival

DSVSA a demarat controalele din sezonul estival


Echipele mixte au inceput controale in statiunea Sovata si in alte zone frecventate de turisti, pentru verificarea respectarii conditiilor de igiena la prepararea si servirea alimentelor, a anuntat directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Mures, Vasile Liviu Oprea.

dsvsa controaleEchipele mixte au inceput controale in statiunea Sovata si in alte zone frecventate de turisti, pentru verificarea respectarii conditiilor de igiena la prepararea si servirea alimentelor, a anuntat directorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Mures, Vasile Liviu Oprea.

Actiunea se desfasoara in baza unei circulare transmise de ANSVSA si se va derula pana in luna august in restaurante, pizzerii, hipermaketuri, laboratoare de cofetarie, catering, tabere scolare, unitati de alimentatie publica. DSVSA Mures a constituit echipe mixte de control formate din reprezentanti ai controlului oficial Siguranta Alimentelor, Biroul Antifrauda si circumscriptiile teritoriale pentru siguranta alimentelor. Se vor verifica unitatile din zonele turistice intens frecventate - Sovata, Sighisoara, Valea Muresului -, dar vom fi prezenti si atunci cand vor fi festivaluri si mese organizate, unde se consuma cantitati mari de alimente, a declarat, pentru AGERPRES, Oprea.

Potrivit sefului DSVSA Mures, scopul actiunii este protejarea sanatatii consumatorilor, pe fondul cresterii numarului de turisti si implicit a rulajului de marfa pentru unitatile din industria alimentara din zonele de agrement si localitatile de interes turistic.

Controalele vizeaza identificarea si retragerea de la comercializarea catre consumatorul final a produselor alimentare care prezinta un risc pentru sanatatea publica. Pana in luna august vom verifica conditiile de igiena in care functioneaza unitatile de alimentatie publica pentru a vedea daca se respecta cerintele generale de igiena a alimentelor. Va fi avuta in vedere si respectarea cerintelor de igiena privind manipularea, prepararea si depozitarea alimentelor, expunerea si servirea acestora, a mai spus seful DSVSA.

Judetul Mures a fost, in anul 2015, a patra destinatie turistica din Romania, cu aproximativ 500.000 de turisti.



Poti fi interesat si de