ANSVSA a dat startul controalelor dinaintea Sarbatorilor Pascale

ANSVSA a dat startul controalelor dinaintea Sarbatorilor Pascale


Inspectorii din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti au demarat verificari in unitatile care isi desfasoara activitatea in sectorul alimentelor.

ovineInspectorii din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Bucuresti au demarat verificari in unitatile care isi desfasoara activitatea in sectorul alimentelor.
Potrivit ANSVSA, in perioada 19-20 aprilie, inspectorii au efectuat 192 de verificari in unitati supuse controlului sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, inclusiv control oficial.

Astfel, in baza programului comun de control, alaturi de reprezentantii Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, au fost verificate sase unitati printre care se afla o carmangerie, o macelarie, doua pescarii si doua magazine alimentare, neconstatandu-se abateri de la normele sanitar-veterinare si pentru siguranta alimentelor in vigoare.

Totodata, au fost reevaluate conditiile de functionare a punctului de sacrificare miei, organizat temporar de Directia Piete si Gestionare Activitati Comerciale sector 4, in piata Aparatorii Patriei. Asadar, a fost acordat avizul de functionare pentru perioada 20-30.04.2016.

In cadrul Laboratorului Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor au fost receptionate 41 de probe din produse alimentare, in vederea testarii microbilogice, fizico-chimice, reziduurilor de pesticide si micotoxinelor.

In plus, au fost eliberate certificate sanitar veterinare, in vederea neutralizarii, la cerere, pentru 18.260 kg produse alimentare. Urmare neconformitatilor constatate a fost aplicata o sanctiune contraventionala, in valoare de 2.000 lei, pentru etichetare necorespunzatoare a produselor alimentare, precum si 3 avertismente, fiind acordate si 11 termene pentru remedierea deficientelor.



Poti fi interesat si de