UE, somata sa interzica importurile de carne de cal din Brazilia

UE, somata sa interzica importurile de carne de cal din Brazilia


O organizatie pentru protectia animalelor cere Uniunii Europene sa opreasca importurile de carne de cal din Brazilia, dupa ce auditul efectuat de Oficiul Alimentar si Veterinar a relevat ca exista dovezi potrivit carora numerosi cai au murit in timp ce erau transportati catre abatoare.

cal braziliaO organizatie pentru protectia animalelor cere Uniunii Europene sa opreasca importurile de carne de cal din Brazilia, dupa ce auditul efectuat de Oficiul Alimentar si Veterinar a relevat ca exista dovezi potrivit carora numerosi cai au murit in timp ce erau transportati catre abatoare.
Conform acestui document, mai multe animale erau deja moarte sau intr-o stare deosebit de grava in momentul sosirii la abator o incalcare clara a legii privind bunastarea animalelor, pe care orice tara ce vrea sa exporte in UE trebuie sa o respecte.

Auditul trage semnalul de alarma si asupra problemelor de siguranta alimentara si de trasabilitate. Potrivit aceleiasi surse, implementarea planului de monitorizare a reziduurilor, efectuata in perioada 2014-2015 in Brazilia, nu respecta standardele de siguranta alimentara din UE. In lumina acestor dovezi, Humane Society International a cerut blocului comunitar sa opreasca importurile de carne de cal din Brazilia.

Inca o data, auditul Oficiului Alimentar si Veterinar a coroborat avertismentele noastre repetate privind carnea de cal importata din tarile non-europene care nu respecta standardele alimentare din blocul comunitar, a declarat Joanna Swabe, directorul executiv al organizatiei Humane Society International.
Comisia Europeana trebuie sa opreasca importurile de carne de cal din Brazilia, care prezinta un risc potential pentru sanatatea consumatorilor europeni, a adaugat aceasta.

In 2010, UE a aprobat legea prin care caii sacrificati in vederea exportarii catre Europa trebuie sa intruneasca anumite standarde stricte.



Poti fi interesat si de