Botosani: DSVSA suspenda activitatea unui abator

Botosani: DSVSA suspenda activitatea unui abator


Inspectorii Directiei Sanitar- Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au suspendat activitatea abatorului Florea Carn din satul Dracsani- comuna Sulita, care apartine familiei presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Botosani, Florin Turcanu, dar si fostului presedinte al Autoritatii National Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Mihai Turcanu.

botosani-abator1Inspectorii Directiei Sanitar- Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au suspendat activitatea abatorului Florea Carn din satul Dracsani- comuna Sulita, care apartine familiei presedintelui Consiliului Judetean (CJ) Botosani, Florin Turcanu, dar si fostului presedinte al Autoritatii National Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, Mihai Turcanu.


Potrivit directorului executiv al DSVSA, Minodora Vasiliu, masura a fost luata in urma unui control efectuat de inspectorii sanitar-veterinari, care au constatat incalcarea normelor de igiena la unitatea de sacrificare a animalelor.

Abatorul patronat de Florea Turcanu, tatal lui Florin Turcanu, are activitatea suspendata pentru 45 de zile. 'Colegii mei au descoperit nereguli de igiena, nereguli pe flux. Sunt lucruri care se pot remedia, daca doreste operatorul. Suspendarea a fost pe 45 de zile, dar se poate ridica si mai repede in baza unei cereri pe care o poate emite operatorul, daca spune ca indeplineste conditiile stipulate in nota', a afirmat Vasiliu.

Presedintele CJ nu a putut fi contactat pentru a-si exprima un punct de vedere cu privire la aceasta situatie.

Abatorul, care functioneaza din noiembrie 2012, a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 10,5 milioane de lei, scrie Agerpres.



Poti fi interesat si de