Romanii prefera carnea de pui


Un roman consuma circa 58 de kilograme de carne in fiecare an, din care mai mult de jumatate reprezinta carne de pui (18,5 kg/cap de locuitor anual) si carne de porc (11,8 kg/cap de locuitor anual), potrivit datelor Insitutului National de Statistica, informeaza Federatia ProAgro.

puiUn roman consuma circa 58 de kilograme de carne in fiecare an, din care mai mult de jumatate reprezinta carne de pui (18,5 kg/cap de locuitor anual) si carne de porc (11,8 kg/cap de locuitor anual), potrivit datelor Insitutului National de Statistica, informeaza Federatia ProAgro.
In acelasi timp, consumul mediu de carne de vita pe cap de locuitor se ridica la 3,2 kg, in timp ce la preparatele din carne ajunge la 12,4 kg. Datele INS mai arata ca romanii consuma 7,5 kg de peste si produse din peste pe an si 4 kg de carne de alt tip. Pretul mediu pentru carnea de pasare este de 9 lei/kg (TVA inclus), in timp ce la carnea de porc atinge 17 lei/kg, iar la carnea de vita - 18 lei/kg



Poti fi interesat si de