Gorj: Peste 5.000 de miei au fost sacrificati in perioada Pastelui

Gorj: Peste 5.000 de miei au fost sacrificati in perioada Pastelui


Peste 5.000 de miei au fost sacrificati in cele trei puncte amenajate in judetul Gorj in perioada Pastelui, numarul fiind mai mare cu 1.000 fata de anul trecut, a declarat miercuri, pentru Agerpres, directorul Directiei Sanitar veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuta.

222Peste 5.000 de miei au fost sacrificati in cele trei puncte amenajate in judetul Gorj in perioada Pastelui, numarul fiind mai mare cu 1.000 fata de anul trecut, a declarat miercuri, pentru Agerpres, directorul Directiei Sanitar veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuta.
Potrivit acestuia, in Targul Litovoi din Targu-Jiu au fost sacrificati cei mai multi miei, in numar de 4.800, la Novaci - 105, iar la Motru - 115 miei. "Anul acesta, de Pasti, au fost sacrificati in jur de 5.000 de miei, cu aproape 1.000 de miei mai mult decat anul trecut. In judetul Gorj au fost amenajate patru puncte de sacrificare, insa numai in trei s-au sacrificat miei, la Targu-Jiu, Novaci si Motru, pentru ca la Rovinari nu au fost solicitari. Chiar daca vremea a fost potrivnica, ciobanii au fost foarte corecti, nu au fost aplicate sanctiuni. Pretul unui kilogram de carne de miel a fost cuprins intre 18 si 23 de lei, un pret rezonabil, media a fost de 20 de lei. Anul trecut a inceput cu 25 de lei si in final, in ultimele zile, s-a vandut tot cu 20 de lei kilogramul. In general municipiul Targu-Jiu este locul in care se sacrifica cei mai multi miei", a precizat Ion Iliuta.

In ultimele saptamani, inspectorii au aplicat zeci de amenzi in randul agentilor economici care comercializau carne si produse de sezon, fiind depistate nereguli cu privire la respectarea conditiilor de igiena, depozitarea produselor si transportul alimentelor.



Poti fi interesat si de