ANSVSA: Peste 66.400 miei sacrificati in perioada 7 - 16 aprilie

ANSVSA: Peste 66.400 miei sacrificati in perioada 7 - 16 aprilie


Peste 66.400 de miei au fost sacrificati in 85 de centre amenajate si autorizate temporar si in 62 de abatoare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Nationala Sanitara - veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) in perioada 7 - 16 aprilie.

sacrificarePeste 66.400 de miei au fost sacrificati in 85 de centre amenajate si autorizate temporar si in 62 de abatoare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare, potrivit datelor centralizate de Autoritatea Nationala Sanitara - veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) in perioada 7 - 16 aprilie.
Totodata, in aceasta perioada, inspectorii ANSVSA au realizat 3.127 de controale in unitatile autorizate sau inregistrate sanitar veterinar. In urma verificarilor au fost aplicate 271 de amenzi, in valoare de 315.840 de lei, si a fost confiscata o cantitate de 7.009 de kg de produse alimentare, improprii consumului uman. De asemenea, au fost acordate 112 avertismente si au fost emise 6 Ordonante de suspendare a activitatii si 27 de Ordonanante de interzicere a activitatii.

De asemenea, institutia anunta ca a efectuat verificari specifice in perioada premergatoare Sarbatorilor Pascale, realizate impreuna cu institutiile coordonate de Institutia Prefectului."Au fost efectuate, de la inceputul lunii martie si pana in prezent, 2.216 de actiuni comune cu reprezentanti ai altor institutii. Pe parcursul acestor controale au fost descoperite 362 de abateri de la legislatie, care au fost sanctionate prin aplicarea unui numar de 281 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 327.380 de lei.

Potrivit Agerpres, a fost retinuta oficial o cantitate de 5.500 de kg de produse alimentare care reprezentau un potential pericol pentru sanatatea publica", se spune intr-un comunicat al institutiei. Potrivit ANSVSA, controalele specifice perioadei premergatoare Sarbatorilor Pascale au fost realizate in colaborare cu Institutia Prefectului, Inspectoratele de Politie Judetene, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Directia de Sanatate Publica, OJPC si Ministerul agriculturii.



Poti fi interesat si de