Carne de miel din Romania si Noua Zeelanda pe piata bulgara pentru Paste

Carne de miel din Romania si Noua Zeelanda pe piata bulgara pentru Paste


Mieii din Romania si Noua Zeelanda strica afacerile ciobanilor bulgari, scrie luni cotidianul sofiot Standart. "Mieii nostri sunt mai buni, dar preturile sunt mai mari fata de cele pentru animalele din Romania", afirma fermierul David Beitula din regiunea Dobrici, nord-estul Bulgariei.

carnelambMieii din Romania si Noua Zeelanda strica afacerile ciobanilor bulgari, scrie luni cotidianul sofiot Standart. "Mieii nostri sunt mai buni, dar preturile sunt mai mari fata de cele pentru animalele din Romania", afirma fermierul David Beitula din regiunea Dobrici, nord-estul Bulgariei.
"Noi cerem 5,40-5,50 leva (in jur de 2,75-2,80 euro) pe kilogram in cazul animalelor vii, iar romanii vand cu 4-4,50 leva (1,90-2,20 euro) pe kilogram", sustine Beitula. In opinia sa, carnea bulgareasca este mai buna, dar lipseste piata. "In acest moment, nici export nu este", spune el.

In hipermarketuri se gaseste carne din Noua Zeelanda. Pulpa se vinde cu 13 leva (6,7 euro) kilogramul, scrie Standart.

Potrivit Agerpres, David Beitula sustine ca statul bulgar trebuie sa sprijine productia autohtona. El da ca exemplu Romania, unde statul acorda o subventie de circa 12 euro pe cap de ovina. De aceea, sectorul din Romania se dezvolta mult mai bine fata de cel din Bulgaria. Ciobanii romani au interes ca numarul animalelor sa creasca, isi permit si sa exporte, adauga fermierul.



Poti fi interesat si de