Un singur abator autorizat in sacrificarea mieilor de Paste

Un singur abator autorizat in sacrificarea mieilor de Paste


Directia Sanitara veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti a luat decizia de a nu mai autoriza nici macar provizoriu sacrificarea mieilor de Paste in cele sapte targuri ale judetului, a declarat pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al institutiei, Adriana Ganea.

mieiDirectia Sanitara veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Mehedinti a luat decizia de a nu mai autoriza nici macar provizoriu sacrificarea mieilor de Paste in cele sapte targuri ale judetului, a declarat pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al institutiei, Adriana Ganea.
Potrivit sursei citate, masura respectiva este impusa de normele europene care nu permit comercializarea carnii de miel in locuri unde nu sunt asigurate conditii igienico-sanitare si nici personal veterinar pentru testarea sanatatii animalelor.

'In judetul nostru avem autorizat pentru astfel de activitati doar abatorul din comuna Brosteni. Din cele aproximativ 15 astfel de unitati, numai acesta indeplineste criteriile cerute de legislatia in vigoare', a precizat Ganea.

In context, reprezentanta DSVSA Mehedinti a mai aratat ca populatia se poate aproviziona cu carne de miel din supermarketurile din orasele Orsova si Drobeta Turnu Severin, unde aceasta va fi vanduta sub control sanitar-veterinar permanent.



Poti fi interesat si de