Un abator din Cluj a fost inchis, 800 kg de carne au fost confiscate

Un abator din Cluj a fost inchis, 800 kg de carne au fost confiscate


Politistii din cadrul Serviciul Judetean de Investigare a Fraudelor Cluj au dispus suspendarea activitatii unui agent economic, pentru o perioada de 30 de zile, precum si confiscarea a 825 de kilograme de carne de bovina.Potrivit unui comunicat de presa transmis vineri de IPJ Cluj, contravaloarea marfii confiscate este de 11.000 de lei. De asemenea, societatea comerciala a fost sanctionata contraventional cu 22.000 de lei.Controlul a fost efectuat la punctul de lucru din comuna Iara al unei societati care are ca obiect principal de activitate abatorizarea si comercializarea animalelor vii.

confiscatPolitistii din cadrul Serviciul Judetean de Investigare a Fraudelor Cluj au dispus suspendarea activitatii unui agent economic, pentru o perioada de 30 de zile, precum si confiscarea a 825 de kilograme de carne de bovina.Potrivit unui comunicat de presa transmis vineri de IPJ Cluj, contravaloarea marfii confiscate este de 11.000 de lei. De asemenea, societatea comerciala a fost sanctionata contraventional cu 22.000 de lei.Controlul a fost efectuat la punctul de lucru din comuna Iara al unei societati care are ca obiect principal de activitate abatorizarea si comercializarea animalelor vii.
'In urma neregulilor constatate, administratorul agentului economic a fost sanctionat contraventional cu amenda de 22.000 lei, conform legislatiei privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor, iar cantitatea de 825 de kilograme carne de bovina, in valoare de aproximativ 11.000 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii', se spune in comunicatul transmis presei.

Verificarile au fost efectuate impreuna cu inspectori din cadrul DSV Cluj si ai Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj.



Poti fi interesat si de