Danish Crown a preluat cel mai mare procesator polonez de carne

Danish Crown a preluat cel mai mare procesator polonez de carne


Compania daneza Danish Crown a preluat in totalitate controlul firmei poloneze Sokolow, cel mai mare producator si procesator de carne local, la care detinea de aproape zece ani jumatate din actiuni. Restul actiunilor erau controlate de fima suedeza HK Scan.

danishcrownCompania daneza Danish Crown a preluat in totalitate controlul firmei poloneze Sokolow, cel mai mare producator si procesator de carne local, la care detinea de aproape zece ani jumatate din actiuni. Restul actiunilor erau controlate de fima suedeza HK Scan.
Danish Crown a platit pentru pachetul de 50% controlat de nordici suma de 180 milioane de euro, potrivit unui comunicat al companiei. Sokolow este cel mai mare procesator polonez de carne, cu o cifra de afaceri de 0,74 miliarde de euro in 2013. Firma detine cel mai mare abator de bovine din aceasta tara si al treilea abator de porci. In total, compania poloneza are sapte unitati de productie, dispunand de 6.500 de salariati. In ultimii ani, procesatorul polonez a realizat investitii importante, mai ales in ce priveste partea de sacrificare a animalelor.



Poti fi interesat si de