Carne expirata adusa din Polonia, gasita intr-un depozit la Ghimbav

Carne expirata adusa din Polonia, gasita intr-un depozit la Ghimbav


Inspectorii Agentiei Regionale pentru Protectia Consumatorului (ARPC) Brasov au gasit joi dimineata intr-un depozit din orasul Ghimbav o cantitate de noua tone de carne expirata in luna august 2013.

alteratInspectorii Agentiei Regionale pentru Protectia Consumatorului (ARPC) Brasov au gasit joi dimineata intr-un depozit din orasul Ghimbav o cantitate de noua tone de carne expirata in luna august 2013.
Inspectorul ARPC Brasov, comisarul sef Sorin Susanu, a declarat pentru Agerpres ca este vorba despre picioare de porc aduse din Polonia expirate in august 2013, care nu erau sigilate si erau depuse langa produse bune pentru consum.

"Suntem la fata locului si facem cercetari pentru ca exista un proces verbal facut de DSVSA Brasov, dar faptul ca aceasta cantitate de carne nu este sigilata ne determina sa facem o serie de verificari", a spus reprezentantul ARPC.

In luna februarie Polonia a anuntat al doilea caz de pesta porcina africana, la un porc mistret gasit mort in zona de granita cu Belarus, la o distanta de 15 km fata de locul unde a fost identificat primul focar. Premierul polonez si-a exprimat ingrijorarea cu privire la aceasta situatie, care va aduce pierderi importante crescatorilor de animale. Polonia este unul dintre cei mai mari exportatori de carne de porc din UE, anul trecut, livrarile externe ridicandu-se la 912 milioane de euro, din care 99 milioane numai pe relatia cu Rusia.



Poti fi interesat si de