Scadere usoara pentru productia UE de carne, in 2013

Scadere usoara pentru productia UE de carne, in 2013


Productia totala de carne a UE a inregistrat, in 2013, o scadere usoara, pana la 42,65 milioane de tone, comparativ cu 42,89 milioane de tone, anul anteior, potrivit unui raport privind perspectivele si oportunitatile 2020 pe piata carnii de porc si de pasare, facut public de Copa Cogeca, organizatie care reuneste circa 25 milioane de fermieri la nivel european si familiile lor. Datele au la baza statistici furnizate de Comisia Europeana.

meattttProductia totala de carne a UE a inregistrat, in 2013, o scadere usoara, pana la 42,65 milioane de tone, comparativ cu 42,89 milioane de tone, anul anteior, potrivit unui raport privind perspectivele si oportunitatile 2020 pe piata carnii de porc si de pasare, facut public de Copa Cogeca, organizatie care reuneste circa 25 milioane de fermieri la nivel european si familiile lor. Datele au la baza statistici furnizate de Comisia Europeana.
Daca la porc, productia a crescut de la 21,97 milioane de tone, in 2012, la 22,13 milioane de tone, anul trecut, la pasare, aceasta s-a micsorat de la 12,46 milioane de tone la 12,39 milioane de tone.
La vita, productia s-a marit de la 7,2 milioane de tone, in 2012, la 7,5 milioane de tone, in timp ce la oaie a fost consemnata o scadere usoara de la 709.000 tone, in 2012, la 706.000 de tone, anul trecut.
In 2013, exporturile de carne de porc s-au redus pana la 2,1 milioane de tone, in conditiile in care importurile au atins 20.000 de tone.

Pentru urmatorii ani, principalele provocari pentru fermieri sunt investitiile uriase in ce priveste bunastarea animalelor, volatilitatea preturilor la furaje sau puterea de negociere dezechilibrata pe lantul alimentar.



Poti fi interesat si de