Estimari optimiste privind consumul de carne in UE

Estimari optimiste privind consumul de carne in UE


Consumul de carne in Europa ar urma sa creasca pana in 2023 la 66.1 kg pe cap de locuitor pe an, comparativ cu 64.7 kg pe cap de locuitor in 2013, cand a fost inregistrat cel mai slab nivel din ultimii 11 ani, potrivit unui raport al Comisiei Europene. In acelasi timp, productia totala de carne a UE ar urma sa se majoreze de la 43,7 milioane de tone, anul trecut, la 45,5 milioane de tone, in 2023. Cel mai dinamic sector ramane cel al carnii de pasare urmare si a pretului mai mic - , in timp ce carnea de porc se mentine in fruntea topului consumatorilor europeni privind prederintele. La vita si oaie, in schimb, UE estimeaza o reducere a consumului.

2pConsumul de carne in Europa ar urma sa creasca pana in 2023 la 66.1 kg pe cap de locuitor pe an, comparativ cu 64.7 kg pe cap de locuitor in 2013, cand a fost inregistrat cel mai slab nivel din ultimii 11 ani, potrivit unui raport al Comisiei Europene. In acelasi timp, productia totala de carne a UE ar urma sa se majoreze de la 43,7 milioane de tone, anul trecut, la 45,5 milioane de tone, in 2023. Cel mai dinamic sector ramane cel al carnii de pasare urmare si a pretului mai mic - , in timp ce carnea de porc se mentine in fruntea topului consumatorilor europeni privind prederintele. La vita si oaie, in schimb, UE estimeaza o reducere a consumului.


In ce priveste productia de carne, UE se asteapta la o scadere a produtiei de carne de vita de la circa 7,8 milioane de tone, in 2013, la 7,6 milioane de tone in 2023, dar si la o majorare a celei de carne de porc de la 22 milioane de tone, in 2013, la 23,4 milioane de tone in 2023 (crestere moderata totusi din cauza constrangerilor de mediu in unele tari producatoare). De asemenea, ar urma sa creasca si productia de carne de pasare pana la 13,6 milioane de tone, comparativ cu 13 milioane de tone, in 2013.



Poti fi interesat si de