Estimari optimiste privind consumul de carne in UE
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Vineri, 17 Ianuarie 2014
Consumul de carne in Europa ar urma sa creasca pana in 2023 la 66.1 kg pe cap de locuitor pe an, comparativ cu 64.7 kg pe cap de locuitor in 2013, cand a fost inregistrat cel mai slab nivel din ultimii 11 ani, potrivit unui raport al Comisiei Europene. In acelasi timp, productia totala de carne a UE ar urma sa se majoreze de la 43,7 milioane de tone, anul trecut, la 45,5 milioane de tone, in 2023. Cel mai dinamic sector ramane cel al carnii de pasare urmare si a pretului mai mic - , in timp ce carnea de porc se mentine in fruntea topului consumatorilor europeni privind prederintele. La vita si oaie, in schimb, UE estimeaza o reducere a consumului.
In ce priveste productia de carne, UE se asteapta la o scadere a produtiei de carne de vita de la circa 7,8 milioane de tone, in 2013, la 7,6 milioane de tone in 2023, dar si la o majorare a celei de carne de porc de la 22 milioane de tone, in 2013, la 23,4 milioane de tone in 2023 (crestere moderata totusi din cauza constrangerilor de mediu in unele tari producatoare). De asemenea, ar urma sa creasca si productia de carne de pasare pana la 13,6 milioane de tone, comparativ cu 13 milioane de tone, in 2013.
Reprezentantii sectorului agroalimentar romanesc pot transmite, pana pe 2 februarie 2018, contrib...
Autoritatile sanitar-veterinare din Brasov au anuntat ca interzic organizarea de targuri pentru v...
Compania AGRICOLA MAGAZINE are, incepand cu 15 ianuarie 2018, o noua conducere executiva, care ma...