Mentionarea pe eticheta a originii carnii ar putea deveni obligatorie

Mentionarea pe eticheta a originii carnii ar putea deveni obligatorie


Comisia Europeana a lansat in dezbatere un raport cu privire la posibilitatea de a extinde etichetarea carnii, in urma discutiilor Comisia urmand a decide daca sa initieze o propunere legislativa care sa reglementeze originea carnii folosite ca ingredient in produsele alimentare. Raportul ia in calcul trei variante de lucru: mentionarea in mod voluntar pe eticheta a originii carnii, introducerea etichetarii obligatorii sub forma "UE/din afara UE" sau "UE / tari terte specifice (de exemplu: Brazilia), precum si introducerea etichetarii obligatorii indicand statul specific membru al UE sau tara terta in cauza. Pe baza discutiilor cu statele membre ale UE si Parlamentul European, Comisia va lua in considerare daca este cazul sa fie luate masuri si care sa fie acestea.

zComisia Europeana a lansat in dezbatere un raport cu privire la posibilitatea de a extinde etichetarea carnii, in urma discutiilor Comisia urmand a decide daca sa initieze o propunere legislativa care sa reglementeze originea carnii folosite ca ingredient in produsele alimentare. Raportul ia in calcul trei variante de lucru: mentionarea in mod voluntar pe eticheta a originii carnii, introducerea etichetarii obligatorii sub forma "UE/din afara UE" sau "UE / tari terte specifice (de exemplu: Brazilia), precum si introducerea etichetarii obligatorii indicand statul specific membru al UE sau tara terta in cauza. Pe baza discutiilor cu statele membre ale UE si Parlamentul European, Comisia va lua in considerare daca este cazul sa fie luate masuri si care sa fie acestea.

Studiul extern care se afla la baza raportului Comisiei de marti a fost bazat pe consultari ample cu partile interesate, inclusiv cu organizatiile de consumatori si industrie, precum si cu autoritatile nationale competente din statele membre ale UE. Comisia a luat in considerare faptul ca interesul consumatorilor fata de etichetarea de origine pentru carnea folosita ca ingredient pare sa fie crescut considerabil (90% din consumatorii chestionati). Totodata, potrivit studiului, exista diferente considerabile intre statele membre ale UE cu privire la preferintele de consum si intelegerea informatiilor de origine, precum si cu privire la nivelurile de motivare si motivele pentru care doresc sa aiba astfel de informatii.



Poti fi interesat si de