Verificari in toate laboratoarele private din tara

Verificari in toate laboratoarele private din tara


Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va verifica in perioada urmatoare toate laboratoarele private din tara in ceea ce priveste respectarea metodologiilor de lucru acreditate RENAR, a anuntat miercuri presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu.

tranzactiecontrolAutoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va verifica in perioada urmatoare toate laboratoarele private din tara in ceea ce priveste respectarea metodologiilor de lucru acreditate RENAR, a anuntat miercuri presedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu.
"Laboratoarele sanitare veterinare private functioneaza in baza regulamentelor europene, dar va trebui sa vedem daca metodologiile de lucru pe fiecare metoda acreditata RENAR sunt intocmai asa cum spune legislatia veterinara. Aceste metode vor fi verificate de inspectorii veterinari si de specialistii de la Laboratorul National de Referinta. Noi am adaptat legislatia veterinara la cea europeana, iar Comisia emite permanent noi decizii si noi regulamente pe care le prindem in legislatia veterinara. Am avut o discutie cu ministrul Agriculturii privind activitatea laboratoarelor private si de aceea am extins controlul pe aceasta zona", a spus Manastireanu.

Potrivit sursei citate, in tara sunt cateva sute de laboratoare private, dar foarte putine pot face teste de depistare a tipului de salmonela. Seful ANSVSA a anuntat ca in perioada urmatoare va avea loc o restructurare a autoritatii la nivel local, pe doua mari principii: pe reglementare si pe inspectie si control.

"ANSVSA este o autoritate complexa si avem in subordine aproape 10.000 de medici veterinari. La nivel central s-a restructurat si am reformat-o pe doua mari principii pe cele de reglementare in ceea ce priveste sanatatea animala si siguranta alimentelor si am intarit principiile de inspectie si control oficial. Acestea vor face controale pe tot ceea ce inseamna unitati de producere, ferme, abatoare, magazine, depozite. Pe tot lantul alimentar de la ferma la furculita", a spus Manastireanu.



Poti fi interesat si de