Carnea romaneasca pe masa chinezesca


In perspectiva apropiata a deschiderii pietei chineze pentru carnea si preparatele din carne romanesti, o delegatie formata din 9 producatori romani, membrii ai Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc APAR si ai Asociatiei Romane a Carnii ARC, participa la cea mai importanta manifestare a sectorului carnii din RP Chineza. A 11-a editie a China International Meat Industry Exhibition - CIMIE se desfasoara in orasul Qingdao, in incinta International Convention Center, Qingdao, Shandong Province pe parcursul a trei zile 13-15 Octombrie 2013. Printre participanti regasim cele mai mari compani romanesti din sector, Caroli, Cristim, Ana si Cornel, Avicarvil, Vascar, Inorogul si Prestigio. Programul va avea o componenta de informare asupra cerintelor pietei chineze, una de discutii bilaterale cu potentialii parteneri de afaceri si in final o vizita la un producator chinez situat in regiune. Asociatiile participante si firmele vor sustine o prezentre a sectorului romanesc de profil si vor incerca sa impresioneze potentiali parteneri de afaceri chinezi cu calitatea produselor romanesti. Misiunea economica in China se desfasoara doar la cateva zile dupa cea mai mare manifestare mondiala a sectorului alimentar mondial, Anuga 2013, unde producatorii romani au reusit sa faca senzatie printr-o prezenta remarcabila, in trei pavilioane specializate. Membrii APAR si ARC vor incerca si de aceasta data sa faca din alimentul romanesc um motiv de mandrie nationala si un factor de progres economic pentru economia romaneasca.

carnearomaneascaIn perspectiva apropiata a deschiderii pietei chineze pentru carnea si preparatele din carne romanesti, o delegatie formata din 9 producatori romani, membrii ai Asociatiei pentru Promovarea Alimentului Romanesc APAR si ai Asociatiei Romane a Carnii ARC, participa la cea mai importanta manifestare a sectorului carnii din RP Chineza. A 11-a editie a China International Meat Industry Exhibition - CIMIE se desfasoara in orasul Qingdao, in incinta International Convention Center, Qingdao, Shandong Province pe parcursul a trei zile 13-15 Octombrie 2013. Printre participanti regasim cele mai mari compani romanesti din sector, Caroli, Cristim, Ana si Cornel, Avicarvil, Vascar, Inorogul si Prestigio. Programul va avea o componenta de informare asupra cerintelor pietei chineze, una de discutii bilaterale cu potentialii parteneri de afaceri si in final o vizita la un producator chinez situat in regiune. Asociatiile participante si firmele vor sustine o prezentre a sectorului romanesc de profil si vor incerca sa impresioneze potentiali parteneri de afaceri chinezi cu calitatea produselor romanesti. Misiunea economica in China se desfasoara doar la cateva zile dupa cea mai mare manifestare mondiala a sectorului alimentar mondial, Anuga 2013, unde producatorii romani au reusit sa faca senzatie printr-o prezenta remarcabila, in trei pavilioane specializate. Membrii APAR si ARC vor incerca si de aceasta data sa faca din alimentul romanesc um motiv de mandrie nationala si un factor de progres economic pentru economia romaneasca.


Suntem siguri ca prin actiuni de acest gen putem redeveni o putere europeana si o vocea care conteaza in jocul mondial al alimentelor a aratat Stefan Padure, Presedinte APAR. Incercam sa redobandim un statut pierdut din cauza luptelor interne cat si a dezinteresului aratat pentru pietele externe mai spune Padure. La randul sau, Ovidiu Dusleag, presedinte ARC arata ca singura sansa a companiilor romanesti, intr-o lume din care frontierele dispar in fiecare zi, este gasirea de noi oportunitati externe si valorificarea cat mai profitabila a acestora. Sectorul pe care il reprezint la CIMIE 2013, este unul foarte bine dezvoltat si poate face fata cu succes tuturor exigentelor mondiale a mai aratat presedintele ARC.

Misiunea economica face parte din actiunile finantate de la bugetul de stat de catre Ministerul Economiei prin DCERI. Demersurile ME de deschidere a acestei piete au inceput in urma cu patru ani si se vor finaliza in aceasta toamna prin semnarea acordului sanitar veterinar intre autoritatile romane si chineze pe problematica schimburilor de carne si preparate din carne. Putem constata in ultima perioada o colaborare extrem de buna intre mediul privat si cel institutional, colaborare bazata pe obiective si tinte comune.

Vom reveni cu informatii de la fata locului in urmatoarele zile. APAR reuneste peste 60 de producatori din industria alimentara romaneasca. Cifra de afaceri insumata a membrilor depaseste 1 mld euro conform datelor MF din 2011. Interesele asociatiei sunt strict legate de promovarea produselor romanesti in interiorul si in afara tarii.

ARC este cea mai veche si importanta asociatie patronala din Romania, grupand in acest moment peste 40 de membrii. Numarul salariatilor din firmele membre este de 14.000, iar CA total la nivelul anului 2012 a fost de 5,6 mld lei. Asociatia reprezinta 68% din piata de preparate din carne.

Conform studiilor de piata, principalii producatori ai acestei piete, cu market share totalizand peste 50% din piata de preparate din carne, in odinea marimii sunt Caroli, Cristim, Aldis, Elit, Fox, Unicarm, Meda, Kosarom, Rainert, Diana.



Poti fi interesat si de