Actiune impotriva ilegalitatilor comertului cu carne

Actiune impotriva ilegalitatilor comertului cu carne


Politia Romana a coordonat, in ultimele doua zile, o actiune la nivel national, pe linia combaterii evaziunii fiscale si a fraudelor intracomunitare in domeniul importurilor si comercializarii de carne si produse din carne congelate. In urma activitatilor, au fost constatate 80 de infractiuni si indisponibilizate peste 110.000 de kg. de marfuri a caror provenienta legala nu a putut fi justificata, nefiind inregistrate in evidentele contabile ale societatilor verificate. In perioada 25-26 septembrie a.c., Inspectoratului General al Politiei Romane, prin Directia de Investigare a Fraudelor, Directia Politiei Transporturi si Directia Rutiera, a actionat la nivel national, pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul comertului cu carne si produse din carne congelate. Controalele au vizat descoperirea ilegalitatilor comise cu ocazia efectuarii importurilor/operatiunilor intracomunitare si comercializarii acestor produse pe teritoriul Romaniei.

carneconfiscata2Politia Romana a coordonat, in ultimele doua zile, o actiune la nivel national, pe linia combaterii evaziunii fiscale si a fraudelor intracomunitare in domeniul importurilor si comercializarii de carne si produse din carne congelate. In urma activitatilor, au fost constatate 80 de infractiuni si indisponibilizate peste 110.000 de kg. de marfuri a caror provenienta legala nu a putut fi justificata, nefiind inregistrate in evidentele contabile ale societatilor verificate. In perioada 25-26 septembrie a.c., Inspectoratului General al Politiei Romane, prin Directia de Investigare a Fraudelor, Directia Politiei Transporturi si Directia Rutiera, a actionat la nivel national, pentru prevenirea si combaterea ilegalitatilor ce se comit in domeniul comertului cu carne si produse din carne congelate. Controalele au vizat descoperirea ilegalitatilor comise cu ocazia efectuarii importurilor/operatiunilor intracomunitare si comercializarii acestor produse pe teritoriul Romaniei.


Au fost efectuate controale la agentii economici din marile complexe comerciale si din 10 complexe comerciale en-gross din Bucuresti si judetul Ilfov, in vederea stabilirii operatiunilor si circuitelor comerciale derulate de societatile comerciale. S-a avut in vedere identificarea si tragerea la raspundere a persoanelor care se sustrag de la plata taxelor aferente catre bugetul de stat, prin desfasurarea de operatiuni de achizitie intracomunitara/import, fara evidentierea activitatilor comerciale. Astfel, au fost verificate 889 de societati comerciale, fiind constatate 80 de infractiuni, dintre care 60 de evaziune fiscala. Prejudiciul total cauzat prin aceste ilegalitati a fost estimat la 6.820.631 de lei.

In aceasta perioada, au fost monitorizate si transporturile cu aceste categorii de produse, politisti de investigarea fraudelor si politie rutiera instituind filtre pe principalele cai de acces in Capitala, cat si in judetele Ilfov, Arad, Bihor, Giurgiu si Calarasi. Au fost identificate, in vederea confiscarii, 117.948 kg. de marfuri din categoria carne si produse din carne congelate, precum si alte marfuri, in valoare totala de 576.860 de lei, a caror provenienta legala nu a putut fi justificata, nefiind inregistrate in evidentele contabile ale societatilor verificate. Marfurile au fost indisponibilizate, continuandu-se cercetarile in vederea stabilirii legalitatii operatiilor comerciale desfasurate. Au fost aplicate 1.031 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 927.091 de lei.



Poti fi interesat si de