Shuanghui isi va reduce participatia detinuta la grupul spaniol Campofrio sub 30%

Shuanghui isi va reduce participatia detinuta la grupul spaniol Campofrio sub 30%


Shuanghui International, cel mai mare producator chinez de carne de porc, a anuntat ca isi va reduce in urmatoarele trei luni participatia detinuta la grupul spaniol Campofrio sub 30%, de la 37% in prezent, transmite Reuters. Shuanghui a obtinut controlul asupra Campofrio, unul dintre cei mai mari procesatori de carne din Europa, prin achizitionarea gigantului american Smithfield Foods Inc, pentru 4,7 miliarde de dolari, si trebuia sa decida daca va prelua controlul deplin asupra Campofrio sau isi va reduce participatia sub 30%. Actionarii companiei americane Smithfield Foods (prezenta si in Romania din anul 2004, cand a achizitionat fostul combinat Comtim din Timisoara) au aprobat preluarea companiei de catre firma chineza Shuanghui International Holdings Ltd.

shuanghui30Shuanghui International, cel mai mare producator chinez de carne de porc, a anuntat ca isi va reduce in urmatoarele trei luni participatia detinuta la grupul spaniol Campofrio sub 30%, de la 37% in prezent, transmite Reuters. Shuanghui a obtinut controlul asupra Campofrio, unul dintre cei mai mari procesatori de carne din Europa, prin achizitionarea gigantului american Smithfield Foods Inc, pentru 4,7 miliarde de dolari, si trebuia sa decida daca va prelua controlul deplin asupra Campofrio sau isi va reduce participatia sub 30%. Actionarii companiei americane Smithfield Foods (prezenta si in Romania din anul 2004, cand a achizitionat fostul combinat Comtim din Timisoara) au aprobat preluarea companiei de catre firma chineza Shuanghui International Holdings Ltd.

Tranzactia, care evalueaza Smithfield Foods la 7,1 miliarde de dolari, inclusiv datoriile, este cea mai mare preluare a unei companii americane de catre o companie chineza. O comisie parlamentara care analizeaza fuziunile dintre companiile americane si cele straine si-a dat deja acordul pentru aceasta tranzactie.

In Romania, Smithfield Ferme este o companie de producere in sistem integrat a suinelor, care isi desfasoara activitatea in regiunea Banat, din anul 2004, si care este parte a Smithfield Foods, cea mai mare companie de crestere a porcinelor si procesare a carnii de porc din lume.

Din 2004, cand a intrat pe piata romaneasca, Smithfield Ferme a investit in operatiunile sale din Romania peste 500 milioane de dolari. Astazi, compania opereaza 46 de ferme active in judetele Timis si Arad, la care se adauga patru unitati de crestere suine si doua fabrici ultramoderne de nutreturi combinate.



Poti fi interesat si de