JBS a devenit cel mai mare producator de carne de pasare din lume

JBS a devenit cel mai mare producator de carne de pasare din lume


Gigantul brazilian JBS, cel mai mare producator din lume de carne de vita, a devenit lider si pe segmentul carnii de pasare, in urma preluarii companiilor Seara Brasil, ramura porcina si avicola a grupului brazilian Marfrig si Zenda (producator de piei). JBS a trecut astfel pe prima pozitie devansand compania americana Tyson Foods.

jsbGigantul brazilian JBS, cel mai mare producator din lume de carne de vita, a devenit lider si pe segmentul carnii de pasare, in urma preluarii companiilor Seara Brasil, ramura porcina si avicola a grupului brazilian Marfrig si Zenda (producator de piei). JBS a trecut astfel pe prima pozitie devansand compania americana Tyson Foods.
JBS va sacrifica zilnic 12 milioane de pasari, 70.000 de porci si va produce 100.000 de piei, precum si 50.000 de tone de alimente procesate. Compania braziliana a intrat pe piata carnii de pasare in 2009, in urma achizitiei firmei americane Pilgrims Pride. In 2012, JBS a cumparat Frangosul, filiala companiei franceze Doux, aflata in dificultate financiara. Tyson Foods sacrifica sub sase milioane de pasari pe zi.



Poti fi interesat si de